4 Aralık 2013 Çarşamba

Robert Redford

Robert Redford, Michael Feeney Callan tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Artemis Yayınları, Biyografi, 9786051423616, 617 Sayfa, Aralık/2013


Kitabın 1. sayfasından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Amerika, bir rüyayla doğdu. Gazeteci John O'Sullivan'ın 1845'te Democratic Review'da yazdığı gibi, "Yıllar içinde milyonlara ulaşan nüfusumuzun özgürce gelişebilmesi için Tanrı'nın takdiriyle bize tahsis edilen kıtaya Ulusumuzun Kaderi'ni yaymak," amacıyla. Bundan önce Amerika, Doğu Kıyısı'na Hollandalıların ve İngiliz göçmenlerin yayıldığı birkaç az nüfuslu eyaletten ibaretti. Appalachian Dağları'nın ötesine kimse gitmemişti. Oregon yoluna çıkan ilk gezginler, bundan Özlemle, Amerika'ya, yuvamıza gitmek, olarak söz ederler. İki yüzyıl İçinde vahşi topraklar Amerikan yerlilerinden alındı ama bu zorla ele geçirme süreci, Owen Wister'ın hikâyelerinin ve Frederic Remington'ın tablolarının oluşturduğu şen şakrak İmajla âdeta bir efsaneye dönüştürüldü. Gerçekte en fazla on bin kovboy vardı ve Batı'ya göçü başlatanlar, üstü kapalı at arabaları yerine, öküzlerin çektiği, derme çatma saman arabalarında seyahat etmişlerdi. Fantezi kurmak insanın doğasında var ve on dokuzuncu yüzyıldaki büyük göçe dek o topraklar, insanlara aynı zamanda hem cenneti hem cehennemi vadetmiştir.
Özellikle, California denince akla cennetten kopma bir yer geliyordu. Büyüktü, coğrafyası istismar edilebilecek pek çok olanak sunuyordu. Tanrılar buraya altın serpmişti.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder