5 Aralık 2013 Perşembe

Rüya

Rüya, Alev Alatlı tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Everest Yayınları, Roman, 9789752893627, 454 Sayfa, Mart/2013

Kitabın 168. ve 169.sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.


SCHRÖDINGER'İN DENKLEMİ

İki metre çapındaki yuvarlak masanın etrafında başlarında haleleri olduğu halde oturanların göreceli itibarlarına göre sıralanmış olmaları mümkün olmamalıydı, buna karşın Kara Kalpaklı Adam'ın neşrettiği çekim en tarafsız gözlemcinin bile bigâne kalamayacağı kadar güçlüydü.
"Çünkü gözleri!.."
İster madde, ister ışık, olay ufkunun içinde yer alan hiçbir şeyin çekiminden kaçamayacağı kara gözleri. Geçmiş asırların çökmüş güneşlerinin, Amaterasu-omikami'nin, Cengiz'in, Mete'nin terekesi, nihai sonuçları. Bildik zaman-uzay ilişkilerinin, bildik fizik kanunlarının burada geçerli olmadığını söyleyen gözleri. Bu gözlerin çekimi altında fiziki olasılıklar sonsuz değerler kazanabilir, bu gözlere dalındığında her şey ama her şey mümkün olabilirdi. Kuantum tünelleriyle yepyeni dünyalara geçmek de dahil.
Abus değildi. Sesinde sertlik ya da hamaset yoktu. Cüssesi Turnacıbaşı ya da Kürşat Urallar'ınkinden daha büyük, giysileri daha albenili ya da daha özgün değildi. Ama bir cümlesi olan, cümlesine sahip çıkan kalpağı vardı. İmre Kadızade, bu kalpakta karı, boranı, Anadolu'yu, namusu ve haysiyeti okudu. Apaçık bir gönderme olduğunu bildi.
"Kimlere?" diye fısıldadı içinden. "Kimlere olacak, Eril Ruhlara!" diye kendi kendisini cevapladı, "Gelmiş geçmiş tüm yiğitlerine Mağdurlar'm!"
Zihni kanatlandı, o tanıdık sancı geldi, kasıklarına oturdu.
2
Kadızade'nin altın gözleri Kara Kalpaklı Adam'ın elmas gözlerini buldu, "Gördüğün gibi, yatağına girdim de çıktım bile." Kara Kalpaklı Adam, kadının bakışlarını kucakladı, "Ben de oradaydım! Unuttun mu yoksa? Havayı kokla bak, dumanımız hâlâ üzerimizde."
3
Konuştuğunda, "Geçmiş olsun. Kötü bir kâbustu," diyordu. Kadızadc, "Sizinki kadar kötü olmasın," diye fısıldadı, "Sizinkinin yanında benimki hiçbir şey değil." TÜNEL'in tayflarından kurtulmak için silkindi, sesinin duygularını yansıtmayacağından emin olana kadar bekledi,
"Ne ki, ateş düştüğü yeri yakıyor," diye gülümsemeye çalıştı, "Ne yazık ki, yeniden yaşadım."

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder