23 Haziran 2014 Pazartesi

Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti

Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti, Baran Aydın tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Destek Yayınları, Araştırma, 9786054994472, 230 Sayfa, Haziran/2014
Kitabın 56. ve 57. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Kitabımızda ilk kez açıkladığımız bu bilgi ile vasiyetin 50 yıllık gizlilik kararının nedeni açıklanmıştır!
Tamamen hukuksal bir zeminde, Türk devlet geleneğine uygun olarak devletimizin sırlarının her birine, her gizli belgesine uygulanan 50 yıllık gizlilik kararı; Gazi Mustafa Kemal'in en değer verdiği gizli belgeleri olan 105 adet dosya içinde uygulanmıştır!
Bu karar, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e ait belgelerin ne derece önemli olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir!
Acaba Atatürk bu kararı kendi başına mı almıştır? Tabii ki de hayır.
Gazi'nin hayatta iken değer verdiği ve özel olarak ilgilendiği bir ekip vardır. Gazi'ye gönül bağı ile bağlı olan bu ekipten bazı kişilerin bu belge ve evrak hakkında bilgisi olduğunun belgelerine ilk bölümümüzde yer vermiştik...
Gazi'ye gönülden bağlı özel ekipten kişiler elli yıllık süreç hakkında hiç konuşmuş veya herhangi bir unutulmuş yayında milletimizi bilgilendirmiş olabilirler mi?
Bu konu hakkında taramadığımız kitap ve belge kalmadı. Gazi'nin en yakınındaki ekipte bulunanlardan bazısına ait anılarda Atatürk'e ait vasiyete ilişkin yazılarını ilk bölümde yayınladık. Nedendir bilinmez, bu yazıların bir tanesi hariç, diğerlerinde 50 yıllık süreye ilişkin bilgi bulamadık.
İstiklal Savaşı'nda Ankara'nın emri ile ilk kez kurulan istihbarat teşkilatı olan Felah Grubu'nun başkanlığını yapmış, Cumhuriyet'in kurulmasından sonra ise Gazi tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Korgeneral Ekrem Baydar'ın açıklamalarında 50 yıllık gizlilik sürecine ilişkin çok önemli bilgiler edindik!
Baydar, Cumhuriyet gazetesine vermiş olduğu röportajında açıkça Gazi Mustafa Kemal'in, Türk milletine 50 yıllık gizlilik kararıyla devlet sırrı içeren gizli belge ve bilgiler bıraktığını açıklamıştır. Ayrıca Nutuk 'ta bu bilgilerin bulunmadığını ve açıklanmasının da sakıncalı olduğunu belirtmiştir. Bu özelliği ile Baydar, Gazi'nin 50 yıllık kararına ilişkin açıklama yapmış özel kadrosundan olan ilk ve tek kişidir.
Atatürk'e ait evrakın 50 yıl gizli kalmasına ilişkin tek yayın olan çok değer verdiğimiz bu açıklamalar yine ilk kez vasiyetname ile ilişkilendirilerek tarafımdan kitabıma alınmıştır! Daha önce hiçbir kitap, haber ve yazıda bu bilgiler "gizlenen vasiyetname" gündeme geldiğinde yazılmamıştır.
Baydar tam 50 yıllık bir suskunluk döneminden sonra Cumhuriyet gazetesine "Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'ndaki Gizli Teşkilatının Başıydım" başlığı ile bir röportaj vermiş ve önemli açıklamalarda bulunmuştur. Şimdi Baydar'ın 50 yıllık sürece ilişkin vermiş olduğu bilgileri kendi röportajından aktaralım ve tarihe tanıklık edelim:
"Atatürk Büyük Nutuk'ta 16 Mart faciasını ve İstanbul'un işgalini telgraf memuru Hamdi Efendi'nin bildirdiğini belirtir. Telgraf memuru Hamdi Efendi Ankara'ya tamamlayıcı bilgiler vermiştir.
Bu yüksek vatansever memurumuz görevini yapmıştır. Bütün tarih kitaplarımız Hamdi Efendi'nin bu hizmetinden sitayişle bahseder. Pek haklı ve doğrudur. Fakat asıl hizmet, teşkilatımız tarafından yapılmış ve haber Ankara'ya duyurulmuştur. Mustafa Kemal Paşa ona göre tedbirini almış, yapılacak işler hakkında emir ve direktiflerini ona göre vermiştir!......"
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder