27 Haziran 2014 Cuma

İkbal Gürpınar'la Ramazan Sofrası

İkbal Gürpınar'la Ramazan Sofrası, İkbal Gürpınar tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Alfa Yayınları, Yemek, 9786051060279, 202 Sayfa, Kasım/2013
Kitabın 122.sayfasından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

RAMAZAN PİDESİ

HAZIRLANIŞI


Ilık sütün içine mayayı koyup 5 dakika bekletin.
4 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Ortasını
havuz biçiminde açın. Mayalı sütü, pekmezi, tuzu
koyun. Esnek kıvamlı, ele yapışan bir hamur elde
edene kadar kuvvetlice yoğurun.
Üstünü temiz bir bezle örtün. Ilık bir yerde
1 saat kabarmaya bırakın.
Geniş bir tepsiye bolca kepek veya mısır unu
serpin. Hamuru iki parçaya bölün. Elinizi ıslatarak
yayvan şekil verin. Tepsiye yerleştirin.
Elinizi ıslatın, alt yanıyla pideye kare şekil
verin. Yumurta sarısı sürün, susam ve çöreotunu
serpiştirin. 15-20 dakika da tepside kabarmaya
bırakın.
Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın.
Pideleri sıcak fırında pembeleşene kadar pişirin.

MALZEME


1,5 su bardağı ılık süt
1/4 paket (10 gr) yaş
maya veya 1 çay
kaşığı kuru maya
Yaklaşık 6 su
bardağı un
1 çorba kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
l'er tatlı kaşığı susam
ve çöreotu
Tepsi için kepek veya
mısır unu
Tuz
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder