10 Temmuz 2014 Perşembe

Cariyenin Gelini Nurbanu (Cep Boy)

Cariyenin Gelini Nurbanu (Cep Boy), Demet Altınyeleklioğlu tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. |   Artemis Yayınları, Roman, 9786051424750, 781 Sayfa, Temmuz/2014
Kitabın 480. ve 481. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Bu bir mucize!
Mihrimah, "Sultan Süleyman Han'la Hürrem Sultan'ın çocukları yarın bizim konakta buluşuyor. Hazırlan sen de geliyorsun," dediğinde Nurbanu'nun aklından geçen ilk sözcükler bunlardı. O gece defterine de öyle yazdı.
"Bu bir mucize!"
Başka ne olabilirdi ki?
"Neden?" diye sormuştu Padişahın kızına, İlgisiz görünmeye çalışıyordu. "Kardeşler neden buluşuyor?"
"Selim, Manisa'dan geldi. Bir haftadır Eski Sarayda kalıyor. Beyazıt da haftaya gidiyor."
"Gidiyor mu? Nereye?"
"Haberin yok mu? Selim ikinci veliaht ilan edilince Saruhan'dan payitahta Hünkarın elini öpmeye geldi. Nicedir, Selim sancakbeyi oldu, biz buralarda kaldık. Yoksa biz has değil de üvey oğul muyuz? diye hepimizin başının etini yiyen Beyazıt da sonunda Germiyan Sancakbeyi oldu "
Germiyan!
O gece demir kapının arkasında, Mihrimah'ın kocası Rüstem'in Hürrem'e sorduğu soru aklına geldi. "Payitahta Saruhandan yakın sancak var mı ki?"
Nurbanu, Germiyan'ı o gece duymuştu.
Mihrimah'ın anlattıklarını bir süre işitmedi. Germiyan, ha? Demek Hürrem, kocasının yerine tahta Şehzade Beyazıt'ı hazırlıyordu. Selim'in hakkını elinden alıp Beyazıt'a verecekti.
"Hayır. Veremeyecek."
"Efendim?"
Allah kahretsin. Yine sesli düşünmüştü. "Hayır, gelmeyecek dedim," diye ağzından kaçan sözü değiştirmeye çalıştı.
"Kim gelmeyecek?"
"Beyazıt."
"Neden? O da gelecek. Hem bir uslandı, bir akıllandı, sorma. Annemin bir tanesi, Beyazıt artık."
Lafı değiştirme fırsatı doğmuştu. "Ya Şehzade Cihangir? Hürrem validemiz en küçük oğlunu sevmiyor mu?"
"Onun yeri ayrı."
Bir an sevimsiz bir sessizlik oldu. Mihrimah kızın tepkisine bir anlam verememişti. Lafı çevirmeye çalıştığını anladı. "Hayır, veremeyecek," dediğini duymuştu. "Gelmeyecek," diye sonradan değiştirmişti. Hem ona neydi? Beyazıt ister gelirdi ister gelmezdi.
"Bir şey desem kızar mısın, Mihrimah Sultan?" Evlilik nasıl gidiyor demezsen kızmam." Ben gelmesem diyorum. Bir başka zaman da sadece ben gelirim, ha? Padişah çocuklarının arasında ne işim var?"
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder