7 Temmuz 2014 Pazartesi

Pay

Pay, George Pellecanos tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Pena Yayınları, Roman, 9786058603585, 313 Sayfa, Haziran/2014
Kitabın 206. ve 207. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.
Lucas cevap vermedi. Adamın, gözkapakları yokmuş gibi duran gözlerine bakakalmıştı.
"Yuhanna, On bir-On: 'Oysa gece yürüyen sendeler çünkü içinde hiç ışık yoktur.'"
"Bu ayet benden bahsetmiyor," dedi Lucas.
Aynı anda hareket ettiler. Adam bıçağı savurdu. Lucas geri çekilerek kendisini bıçağın menzilinden kurtardı. Adam tekrar savurdu bıçağı. Uzaktaydı ve Lucas, onun yaklaşmak zorunda olduğunu biliyordu. Adam, bıçağı sanki bir bando şefinin sopasıymış gibi sağ omzundan aşağı doğru
salladı. İsabet ettiremedi. Hırıldayarak bir de diğer taraftan savurdu bıçağı. Yine çok uzaktı. Lucas kenara çekildi. Ardından hızla atak yaptı ve iki eliyle adamın bıçak tutan koluna çekiç gibi bir darbe indirdi. Adamın eli bir çiçek gibi açıldı ve bıçak asfalta fırladı. Lucas adamı itti.
Adam, kendisinden üç metre ötedeki bıçağa bakıyordu. Bıçağı düşünüyordu. Lucas "Şansını kaybettin," dedi.
Adam Lucas'a saldırdı. Kafasıyla Lucas'ın karnına doğru hamle yaptı ve bacaklarının arkasına uzandı. Lucas, hamleyi etkisiz kılmak için sıkıca durdu. Sol eliyle adamın saçını tuttu ve çekti; çenesine sağ eliyle bir yumruk çaktı. Yumruk, adamı yerinden fırlattı ve Lucas'ın elinden kurtardı. Bir kez daha saldırdı. Telaşlı bir yüz ifadesiyle baktı ve Lucas'ı sarsıp geriye sendeleten kafalar attı. Lucas gözlerini adamın üzerinde sabitledi. Her iki başparmağıyla burnunu kontrol etti. Artık neyle karşı karşıya olduğunu biliyordu.
Sırtlarını hafif dikleştirerek birbirlerinin etrafında döndüler. Lucas adamın gözlerinde harekete geçmek üzere olduğunu gördü. Adam sağ gösterip soluyla sert bir yumruk attı. Lucas eğildi ve ardından kolunu, adamın yumruk atan kolunun altına sokarak hamlede bulundu. Eliyle adamın ensesini kavradı ve böylece kolunu bağlamış oldu. Adamın arkasına geçti ve boştaki kolunu boynuna doladı. Kendi elini kavradı ve sıkıca çekti. Adamı boğuyordu.
Lucas onun sağ topuğunu tekmeledi ve ayağını yerden kesti. Adamı da çekerek kendisini yere bıraktı. Lucas, adam göğsünün üzerinde, asfalta düştü. Bacaklarını adamın göğsü çevresinde kenetledi ve onu kıskaca aldı. Lucas bacaklarını onun boynunun üzerine kaydırarak bağı sıkı-laştırdı. Bacaklarıyla sıkmaya devam ederken belini yay gibi gerginleştirdi. Panik halinde çırpınan, acı çeken ve nefessiz kalmış adamın canını söküp alıyordu. Adamın ayakları tekmeler savuruyordu. Bir çocuğunkine benzeyen tiz bir sesle çığlık attı. Lucas'ın içinde hiç merhamet yoktu ve var gücüyle sıkıyordu. Dirseğinde bir kasılma oldu. Bir kemiğin çıtırdadığım hissetti. Adamın gövdesini üzerinden itti. Lucas yuvarlandı ve ayağa kalktı.
Nefesinin düzene girmesini bekledi. Cesede baktı. Adamın kot pantolonu idrarla ıslanmıştı. Gözleri yarı açıktı. Açık ağzının kenarından salya akmıştı. Elleri kasılıp kalmıştı. Göğsünde saçılmış boncuk taneleri ve bir haç duruyordu. Yüzü, loş sarı ışıkta cansız mankene benziyordu.
Lucas hiçbir şey hissetmiyordu.
Adamın cebine elini soktu, cüzdanını çıkardı ve açtı. Nance adına düzenlenmiş ehliyeti buldu. Dikkatlice inceledi. Ehliyeti cüzdandaki yerine geri koydu. Tüm paraları ve kredi kartlarını aldı ve kot pantolonunun cebine koydu. Cüzdanı tişörtünün eteğiyle sildi ve Nance'in cesedinin üzerine bıraktı.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder