29 Ağustos 2014 Cuma

Engelli Demokrasi

Engelli Demokrasi, Uğur Mumcu tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Umag Yayınları, Siyaset, 9789758084500, 280 Sayfa, Aralık/2010
Kitabın 242. ve 243. sayfalarından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

"SARI AVNİ..."
Hürriyet gazetesi, dün "kaçak baba eğleniyor" başlıklı haberinde, yeraltı dünyasında "Sarı Avni" olarak bilinen Avni Ka-radurmuş'un, "Yaşar Atilla Musullu" takma adıyla şirketler kurup, gününü gün ettiğini yazıyor. İtalya, İspanya ve İsviçre arasında, sahte kimliği ile mekik dokuyan Sarı Avni'nin, Panama bandıralı gemileri olduğu ve son zamanlarda Türkiye'ye turist gönderen bir turizm şirketi kurduğu da bildiriliyor.
Sarı Avni, Cumhuriyet okurları için hiç de yabancı değildir. Kaçakçı İbrahim Telemen, bu azılı kaçakçıyı, ihbar mektubundan şöyle tanımlamaktaydı:
- Abuzer (Uğurlu) hücre usulü çalışır. Ayvalık sahillerinden Sındırgılı Mustafa Aydemir, Sarı Avni, Hayrettin Yağcı, Karadeniz açıklarında da Samsunlu İsmail ve Dursun kardeşler ve Akçakoca'dan bazı nüfuzlu kişiler...
Sarı Avni gibi, arkadaşı Hayrettin Yağcı da kimlik değiştirip, ortadan kaybolmuştur.
Avni Karadurmuş'un adresi bellidir. İsviçre yetkilileri ile temasa geçilirse, "Sarı Avni" on beş yirmi gün içinde Türkiye'ye getirilir. Trento sorgu yargıcı Dr. Palermo tarafından tutuklattırılan Mehmet Cantaş gibi, Avni Karadurmuş da Türkiye'ye yönelik silah kaçakçılığı konusunda çok zengin bilgi sahibidir. Şu anda Sofya'da, hukuk kitaplarının yazmadığı bir tür "göz altı" ya da "göz önü rejimi" altında yaşayan Bekir Çelenk'in yüzlerce sayfa tutan ifadeleri ile, yeraltı dünyasında "Çayırovalı Osman" olarak bilinen Osman imamoğlu'nun geniş itirafları, bugüne kadar kendilerini gizlemiş olan "babalar" ve onların "rüşvet şirketleri" konularında, hiç şüphesiz önemli ipuçları verecektir.
Trento'dan Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı'na gönderilen belgeler arasında, kaçakçılık çeteleri ile işbirliği yapmış olan bazı kamu görevlilerinin adlarına da rastlanabilir. Bu bir "istihbarat" mı? Hayır efendim, yalnızca bir sezgi!
Sözgelişi, Bekir Çelenk'in yakın arkadaşları üzerine yapılacak bir araştırma, insanları şaşkınlığa sürüklemeye yeter. Çelenk'in bir zamanlar, hangi görevlerde bulunmuş olanlarla "iş ilişkisi" kurduğu anlaşılırsa, bu işlerin boyutu da gözler önüne serilir. Evet, dosyalar çok ilginçtir, çok!
Kaçakçılık konusunda yıllardır yayın yapıyoruz. Yayınladığımız her satır, belgelere, dosyalara ve gerçeklere dayanıyor. Yazdığımız her satır, bir süre sonra resmi ağızlarca da doğrulanıyor.
Bizlerin de suçu herhalde bu... Doğruyu yazmak, gerçeği yazmak ve herkesten önce yazmak...
Böyle yaptığımız için çeşitli kesimlerden gelen ağır saldırılarla karşılaşıyoruz. "Ölüm tehditlerini" geçiyoruz, Yeraltı dünyası ile ilgili yayın yapan bütün gazeteciler, aynı tehlike ile karşı karşıyadırlar. Bu tehditleri önemsemiyor ve abartmıyoruz.
Şimdi, bunların dışındaki çevreleri sıralayalım:
Yeraltı dünyası ve silahlı sağ kesim ile ilgili yayınlarımız nedeniyle, kendilerine o hiç haketmedikleri "milliyetçi" etiketini takanlar tarafından "Sovyetçi, KGB ajanı" gibi suçlamalarla karşılaştık Kendilerini "enternasyonal solcu" ve "proleter devrimcisi" sayan "yeni mandacılar" da "Amerikan uşağı ve CIA ajanı" gibi suçlamalar yönelttiler.
Suçumuz neydi? Suçumuz, kapitalist silah tekellerinden, Bulgaristan'ın devlet şirketlerine kadar uzanan "yeni enternasyonalizmi" belgeleri ile yayınlayıp sergilemek. Bütün bunlar "CIA ve KGB'nın gözleri önünde oluyor" demek ülkemizdeki acımasız terörün ardındaki karanlık dünyayı tanımaya ve tanıtmaya çalışmak...
12 Eylül öncesinde, "maceracı sol eylemcileri", tuttukları bu kanlı ve yanlış yoldan çevirmek için yayınladığımız "Bir Dönemin Eylemcileri Anlatıyor" başlıklı yazı dizimiz nedeniyle, gazetemizin dağıtımı silah zoru ile engellendi. "Burjuva kuy-rukçuluğu", "pasifist" ve "revizyonist" gibi "ideolojik fetişizm"-in arşivlerinden çıkarılmış ne kadar kavram varsa, bunlar aracılığı ile de durmadan suçlandık
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder