8 Ağustos 2014 Cuma

Namuslu Olma Cesareti

Namuslu Olma Cesareti, Uğur Mumcu tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Umag Yayınları, Siyaset, 9789758084470, 281 Sayfa, Aralık/2010
Kitabın 235. sayfasından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

NARİN BEY ÖZAL'A KARŞI...
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Halit Narin, önceki gün düzenlediği basın toplantısında kasıp kavurmuş. Yok efendim, "otomotiv sanayii" perişan-mış, inşaat sektörü durmuş, lastik ve gıdada yavaşlamalar olmuş! Yok efendim, "imdat sinyali" çekmişlermiş, yüksek enflasyondan inişte sadece şoför ayakta kalırmış, bu şoför de Turgut Özalmış, falan da filan...
Bu Narin Bey komünist midir nedir anlayamadım? Bu düzende ne var eleştirilecek?! Bizler, işçi, köylü, memur, dar gelirli yurttaşlar gül gibi geçiniyoruz şu 24 Ocak Kararları sayesinde... Yakınacak ne var Allah aşkına?
Vallahi bu iş çevrelerine hiçbir şey beğendinlemiyor. Devlet ne dedi: "Al yurttaştan parayı, yatırım yap, ihracatı artır, ü-retim yap, iş sahaları aç..." Devlet ne yapsın daha! Kendi yok Allahı var; ne yapsın Özal bundan başka?
Özal'ı otobüs şoförüne benzeten Narin Bey, "Rize otobüsleri bir kaza yaptı mı, şoför dahil içinde kimse kalmaz, herkes ölür" diyor; böylece hem "bölücülük" yapıyor, hem de Allah'ın işine karışıyor. Rize otobüsleri kaza yapıyor da, Kayseri otobüsleri yapmıyor mu? Şu söylediğine bakın koskoca Narin Bey'in!
Dedim ya, bu iş çevrelerine yaranmak güç iş. 24 Ocak Kararları, şu, bu, hiç kâr etmedi. Sermaye nazlı, işadamı narin! Bu yüzden Özal'a yükleniyorlar. Kapitalizm bu değil mi? Bütün e-konomik olgular piyasada serbestçe oluşmayacak mı? Oluşacak. Niye karışıyor Narin Bey serbest piyasa? Bankerlik "sosyal bir problem'miş. Peki, bu bankerler ana baba kuzusu değil mi? Onların da para kazanmak hakları yok mu? Hem daha önce niçin izin vermişler bankerlere? Yazık değil mi şimdi adamlara?
Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste Narin Bey, Narin Bey!
Narin Bey oturmuş basının karşısına, o da ne?! Yanında TİSK Sekreteri Rafet İbrahimoğlu... Kim bu İbrahimoğlu? Danışma Meclisi ve de Aldıkaçtı başkanlığındaki Anayasa Komis-yonu'nun değerli üyesi... Biz ona Anayasa konusunda danışacaktık; niye böyle işlere burnunu sokuyor? Belki Anayasa'ya "şoförlerin yapacakları frenler" ile ilgili bir madde sokuştura-caktır da o yüzden Narin Bey'in yanında oturuyordur, ne bileyim ben!
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder