6 Eylül 2014 Cumartesi

Atlantis'in Kurtuluşu

Atlantis'in Kurtuluşu, Alyssa Day tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Martı Yayınları, Roman, 9786053482482, 464 Sayfa, Eylül/2014
Kitabın 306. ve 307. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Keely konuşamıyordu. Gördükleri karşısında kelimenin tam anlamıyla dili tutulmuştu. Tapınağın dışı da cilalı mermerleri ve bakırdan süslemeleriyle büyüleyiciydi ama bu... bu bir arkeoloğun en çılgın rüyalarında bile hayal edemeyeceği güzellikteydi.
Odalar dolusu tarihi hazinenin önünden geçmişlerdi; odalardan biri yerden tavana dek üzeri taşlarla bezeli, parlak, altından objelerle doluydu. "Yüzyıllar boyunca Poseidon'a sunulan hediyeler," demişti Justice. Onun deyimiyle "eski ıvır zıvırlar" alt kattaki arena büyüklüğünde bir odadaydı.
"Eski ıvır zıvırlar." Bunu düşününce Keely'nin boğazı düğümlenmişti resmen. Bir başka odada da duvardan duvara deriden sandıklar istiflenmişti. İçlerinde muhteşem şeyler olmalıydı.
Belki binlerce yıllık heykellerle ve tablolarla dolu bir sürü oda. Yürüdükleri koridor Keely'nin hayatında gördüğü en görkemli sanat eserleriyle süslüydü. Müze küratörü arkadaşı şu anda burayı görse herhalde kalp krizi geçirirdi.
Ohio Eyalet Stadyumu kadar büyük bir kütüphane. Önünden geçtikleri sırada içeride, uzun masaların başında çalışan binlerce entarili adamı görünce Keely'nin gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Justice bu tepkisine karşılık İskenderiye Kütüphanesi'nden kurtarılan bazı parşömenleri restore ettiklerine dair bir şeyler mırıldanmıştı.
İskenderiye.
Kurtarılmış parşömenler.
iskenderiye'den.
Keely oracıkta düşüp bayılacaktı. Neyse ki özünde güçlü biriydi de sadece hafif bir baş dönmesiyle durumu atlatmıştı.
Ne de olsa bunlar sadece parşömendi canım. İskenderiye 'den kurtarılmış. Sadece şeyden beri... eh işin aslı gelmiş geçmiş en önemli arkeolojik keşifti o kadar.
Midesi yine hareketlenmeye başlayınca kendini bu parşömenleri ve "eski ıvır zıvırları" unutup önündeki göreve odaklanmaya zorladı. Ayrıca Justice'in çekiştirmelerine bakılırsa bu olağanüstü uzunluktaki koridorda, Conlan'ın ve Ven' in peşinden Atlantisli bacakları için tasarlanmış bir hızda yürürken düşmeden ilerlemeye odaklanması gerekiyordu.
"Hey! Ben egzersiz yapan biriyim. Hatta koşarım da ama bu uygun adım marş sinirime dokunmaya başladı. İzin verirseniz biraz soluklanabilir miyim?"
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder