5 Eylül 2014 Cuma

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde Yaşananlar

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde Yaşananlar, Yalçın Akdoğan  tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Meydan Yayınları, Siyaset, 9786055952440, 424 Sayfa, Eylül/2014
Kitabın 164. ve 165. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

18 TEMMUZ - ANKARA/GAZİANTEP/KAHRAMANMARAŞ
"AZINLIĞIN DAYATMASIYLA UZLAŞMA OLMAZ"

Başbakan Erdoğan, partisince Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitinglere katılıyor, Ankara'ya döndükten sonra da televizyon programında soruları cevaplandırıyordu.

GAZİANTEP MİTİNGİ
Erdoğan, partisince Gaziantep İstasyon Meydan'ında düzenlenen mi-tingde vatandaşlara yaptığı konuşmada, Türkiye için her kim taş üstüne taş koyarsa başlarının üzerinde yeri olduğunu belirterek, "Haram lokmaya uza-nam affetmedik. İmtiyaz isteyenleri affetmedik, haramzedeler siyasette tasfiye oluncaya kadar bu ülkeye hizmet edeceğiz" diyordu. Konuşma-sında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Erdoğan, "Sayın Baykal, Atatürk'ten sonra bu parti Demokrat Parti'yi doğurdu. Sen neredeyin o zaman? Yaşın 70 ama o günleri unutuyorsun. Atatürk, bu partinin başına sayın Baykal gibi birinin lider olacağını bilseydi belki de bu partiyi kurmazdı. Çünkü Atatürk rahmetli olduktan sonra bunlar maalesef çizgiye ihanet etti" diye konuşuyordu. Başbakan Erdoğan, elindeki eski bir parayı vatandaşlara göstererek, şunları söylüyordu:
"Atatürk'ten sonra Türk lirasının üzerindeki Atatürk resmini kaldırdı bu CHP Oraya İnönü'nün resmini koydu. Buyur sayın Baykal sen ne konuşuyorsun. Atatürk'ün para üzerindeki resmine bile dayanamadınız, tahammül edemediniz. Posta pullarının üzerindeki resimlerini kaldırdılar. Okullarda resimlerini kaldırdılar."
Hortumların kesildiğini, artık suiistimallerin olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, bundan sonra da bunların olmayacağını söylüyordu. Vatandaşlara "Siz kazanacaksınız, sadece siz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürüyordu:
"Sizin aranızda nifaka yer yoktur. Siz, birlikte hayır olduğunu bilirsiniz. Çünkü, sizin yürekleriniz yanlışta ittifak etmez. Bunu bilirsiniz. Tahrik ile hakaret ile bizim bu üslubumuzu değiştirmek isteyenler var. Siyaset slogan yarışı değildir. Kalplerde öfke ve kin tohumları ekmek değildir, siyaset adalettir, hakkaniyettir. Siyaset milletin hukukunu gözetmektir. Bizim için siyaset hizmet ile eş anlamlıdır. Biz sizin efendiniz değiliz, hizmetkarınızız"
Başbakan Erdoğan, 4.5 yıldır 15 milyon Öğrenciye kitapları bedava dağıttıklarını, bundan sonra da bedava dağıtacaklarını ifade ederek, şunları kaydediyordu:
"Sayın Baykal bir şey daha kıskanmış, 'bunlar kömür dağıtıyor' diyor. 'Alın bu kömürleri, alın' diyor. Sayın Baykal, senin söylemene gerek yok, bu kömürler Ahmet'in, Mehmet'in kömürü değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kömürü. Sizler hortumculara verdiniz, biz fakir fukaraya dağıtıyoruz. Valilerimiz, kaymakamlarımız eliyle dağıtıyoruz. Sıkıl, sıkıl! Bu ülkenin valilerine de kaymakamlarına da saygısızlık ettin."
Erdoğan, Türkiye'nin, büyüme sürecinden ve değişim istikametinden ge-riye adım atmadan yola devam edeceğim belirterek, "Türkiye kalp krizine girdiği, o sıkıntılı dönemleri bir daha yaşamayacak, bu yavrulara bunu yaşatmayacağız. Türkiye'nin kalp ritmi bir daha bozulmayacak ama AK Partinin îktıdarıyla... Sandıktan, biz diyoruz ki mutlaka istikrar güven, çok daha güçlü bir AK Parti çıksın, Türkiye'nin vicdanını kanatanlara, fitneden, fesattan, iftiradan medet umanlara fırsat vermedik vermeyeceğiz" diye konuşuyordu.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder