Kitabın 120. ve 121. sayfalarından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.
Bilirkişi Raporu
Bilirkişi raporu Alper Görmüş için hayati önemdedir. Rapor o sıralarda yürümekte olan "iftira ve hakaret" davası nedeniyle çok önemlidir. Alper Görmüş ve avukatı 3.ncü duruşmada bu raporun dava dosyasına konmasını talep ediyorlar. Ancak hakime hanım reddediyor. Bu gelişme ile ilgili Alper Görmüş tanıklığı sırasında neler diyor:
Celse 208 Sayfa 73
Tanık Ahmet Alper Görmüş: "Evet, dediğim gibi benim yargılandığım davada hakaret ve iftira davasında yargılandığım davada sürekli olarak bu eldeki dijital belgelerin kontrol edilmesi, bilirkişi oluşturulması sahte mi gerçek mi buna mahkemenin karar vermesi yönündeki." Tanık Ahmet Alper Görmüş: "Beyanlarım hep akim kaldı. O günlerde akim kalan şeylerden biride işte bu rapordu. O günlerde, gazetelerde çıkan haberlere göre 5 kişilik bir bilirkişi heyeti bu, bu günlüklerin Özden Örnek'in Deniz Kuvvetlerindeki bilgisayarından çıktığını tespit etmiş, yani bu yönde haberler okudum." Mahkeme Başkanı: "Evet gazete haberi." Sanık Dursun Çiçek müdafi Av. İrem Çiçek: "Gazete haberi" . Tanık Ahmet Alper Görmüş: "Bunun üzerine, bunun üzerine ben mahkemeye avukatlarımla beraber bu raporun gazetelerde çıktığı, çıkan çıktığı iddia haberleştirilen bu raporun mahkemeye getirilmesini talep ettik." Mahkeme Başkanı: "Evet."
Tanık Ahmet Alper Görmüş: "Yani ilgili mercilere başvurulmasını ve bu raporun bu mahkemeye getirilmesini talep ettik. Fakat Özden Örnek'in avukatı şiddetle karşı çıktı bu talebimize ve mahkemede kabul etmedi talebimizi, tıpkı bilirkişi kurma yönündeki talebimiz gibi bu talebimizde reddedildi. Keşke reddedilmeseydi ve o raporu hakikaten hepimiz bilseydik."
Peki bu bilirkişi raporu "hakaret ve iftira" davasının yürütüldüğü mahkeme tarafından talep edilmediğine göre nereden ve nasıl ortaya çıkıyor?
Yürümekte olan davanın ikinci duruşmasında (29 şubat 2008) hakime hanım Alper Görmüş'e sayısal dosyaların kanıt olamayacağını söylüyor. 7 mart 2008 günü Ergenekon Savcısı olarak bilinen Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile görüşüyor, Alper Görmüş kendisi de İl Bilirkişi Listesinden bir Adli Bilişimciye başvurup rapor hazırlamasını talep edebilirdi ama o Öyle yapmıyor. Ya rapor istediği gibi çıkmazsa endişesiyle, arasının çok iyi olduğu Emniyette bu incelemeyi yaptırmak için Cumhuriyet Savcılığına gidiyor. Bakın bu konulan kendisi nasıl dile getiriyor:
Celse 208 Sayfa 6
Tanık Ahmet Alper Görmüş: "Savcı Zekeriya Öz o sırada ben 3. duruşma öncesinde idi bu ifade, yani benim yargılandığım davanın öncesindeydi hemen öncesindeydi Savcı Öz yürütmekte oldukları bir davayla ilgili olarak, bu günlüklere ihtiyaçlarının olduğunu bana söyledi, bağlantılı görüyoruz, dedi. Bunu sizden talep ediyoruz, vermek zorunda değilsiniz dedi, ama biz bunu şu mahkemeye başvurarak yani benim mahkeme, yargılandığım mahkemeye başvurarak oradan da alabiliriz dedi."
Mahkeme Başkanı: "Evet."
Tanık Ahmet Alper Görmüş: "Çünkü ben zaten daha öncesinde yargılandığım mahkemeye sunmuştum bu belgeleri dijital ortamda." Mahkeme Başkanı: 'Evet."
Tanık Ahmet Alper Görmüş: "Onun üzerine bende yani siz talep ediyorsanız ben verebilirim diye bir flash disk içinde o belgelerin tamamını, yani benim elimin altında olan belgelerin tamamını Savcı Zekeriya Öz'e verdim."
Halbuki bakın bir gazetede yer alan bir söyleşide Alper Görmüş ne diyor:
kitap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder