13 Mart 2013 Çarşamba

David Harvey - Asi Şehirler

Şehir Hakkından Kentsel Devrime Doğru

Asi Şehirler, David Harvey

2001'den itibaren Amerika'da bir hayli risk üstlenilerek abartıldıkça abartılan taşınmazmülk ve buna bağlı ekonomi arenasında mali bir kriz gerçekleşmişti 2008'de ve çok kısa bir zamanda Avrupa'nın da tamamını içine almıştı.

                                                 

Asi Şehirler, neoliberal ekonominin onayıyla alt yapısı hazırlanan kriz tanımı ile bu krizin üzerlerine yüklenerek sorunları gidermeye çalışan insanların mevkisi arasındaki çapraz makasın sürekli genişlediği bu vakit dilimini inceliyor. Sadece teoride değil aynı zamanda uygulama anlamında da sokaktaki durumu da değerlendirren bu kitap, uzak gelecek için de veri sunuyor.

David Harvey, 80'lerin ikinci döneminden itibaren olgunlaştırmakta olduğu kentsel ekonomi anlayışını burada özlü bir biçimde ortaya koyarken, diğer yandan da kavramsal soru ve çözümlemelerin kentsel toplumsal hareketler açısından ne gibi yeni doğrultulara işaret edebileceğini irdeliyor.

Asi Şehirler (Şehir Hakkından Kentsel Devrime Doğru), David Harvey, Çev. Ayşe Deniz Temiz, Mimari / Şehircilik Kitapları, Mart 2013, Metis Yayınları.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder