26 Mayıs 2013 Pazar

Muhteşem Gatsby vizyonda!

# Muhteşem Gatsby vizyonda! #

Bildiğiniz gibi F. Scott Fitzgerald'ın 1925 tarihinde yayımlanan efsane romanı Muhteşem Gatsby geçen hafta vizyona girdi.

Filmin yönetmenliğini Baz Luhrmann yaparken Jay Gatsby rolünde efsane aktör Leonardo DiCaprio'yu izliyoruz. Gatsby'nin unutamadığı aşkı Daisy rolünde Carey Mulligan'ı izlerken, Daisy'nin kuzeni ve Jay Gatsby'nin fakir komşusu Nick Carraway rolünde Örümcek Adam filmlerinden tanıdığımız Tobey Maguire rol alıyor.

                  

Muhteşem Gatsby üç boyutlu çekilmiş bir film. Bu sayede son sürat giden arabaların içinde olduğunuzu ve Jay Gatsby'nin malikanesinde düzenlenen partilere bizzat katıldığınızı hissetmeniz mümkün.

Muhteşem Gatbsy'nin türü dram bilindiği üzere. Gatsby'nin partilerine katılan insanlar onu hayatlarında hiç görmediklerini söylerken aynı zamanda Gatsby hakkında türlü efsaneler de anlatıyorlar. Kimilerine göre bir kahraman, kimilerine göre de bir katil olan Gatsby'nin dikkatini ise yeni fakir komşusu Nick çekiyor. Ve onunla arkadaş oluyor.

Jay Gatsby'nin aklındaki tek plan eski aşkı Daisy'yi beş yıl aradan sonra tekrar elde etmek. Daisy'nin artık bir kocası ve bir çocuğu vardır, bunlar ise Gatsby'nin istediğinden vazgeçmesi için yeterli değildir.

Filmde oyunculukların ve çekimlerin üst düzeyde gerçekleştirildiğini mutlaka eklemeliyiz. Filmin yönetmeni Baz Luhrmann, Leonardo DiCaprio'yla daha önce Romeo ve Juliet'te beraber çalışmış, yine çok sevilen bir müzikal olan Moulin Rouge'u o yine o çekmiştir.

Muhteşem Gatsby'nin vizyona girmesiyle beraber Artemis Yayınları kitabın ciltli ve şömizli edisyonunu hazırladı. Artemis edisyonunun çevirmeni Füsun Elioğlu. Kitap aynı zamanda F. Scott Fitzgerald'ın külliyatını yayımlamaya başlamış ve şu an dördüncü kitabı yayımlamış olan Everest Yayınları'ndan da Püren Özgören çevirisiyle çıkmıştı.

Film düşkünlerinin Muhteşem Gatsby'nin kitabını da mutlaka okumalı düşüncesindeyiz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder