18 Temmuz 2013 Perşembe

Grimm Kız Kardeşler - Olağandışı Şüpheliler

Grimm Kız Kardeşler - Olağandışı Şüpheliler

Masal Dedektifleri bile okula gitmek zorunda!

Grimm Kız Kardeşler serisi Artemis Yayınları'ndan tüm çocuklara ulaşıyor... Alaz Özbek'in çevirdiği Olağandışı Şüpheliler 294 sayfa ve ciltli edisyonuyla kütüphaneleri renklendirecek...

Michael Buckley'nin kaleme aldığı Grimm Kız Kardeşler serisini okurken çocuklarımız çok eğlenecek...

"Macera, eğlence ve sürprizlerle dolu bu seriyi elimden bırakamadım." - R. L. Stine, Goosebump serisinin yazarı


Grimm Kız Kardeşler - Olağandışı Şüpheliler: Sabrina Grimm için masal kahramanlarıyla aynı kasabada yaşamak, her zaman belaya hazır olmak demektir. Üstelik Sabrina'nın yeni okulunda kesinlikle bir tuhaflık var.

Grimm Kız Kardeşler - Olağandışı Şüpheliler, yetişkinler fazla öfkeli, çocuklar fazla yorgun ve beden öğretmeni de yakartopu biraz fazla seviyor. Elbette Sabrina'nın küçük kardeşi Daphne her zamanki gibi çok eğleniyor. Kim Pamuk Prenses'in sınıfında olmak istemez ki?

Grimm Kız Kardeşler - Olağandışı Şüpheliler, fakat Sabrina'nın öğretmeni Bay Grumpner bir örümcek ağının içinde bulunduğunda, Daphne'nin bile neşesi kaçıyor. Herkes Ferryport Landing İlkokulu'nda bir canavar sorunu olduğunu anlıyor.

Grimm Kız Kardeşler cinayeti çözebilecek mi dersiniz?

- 1 - 

Üç Gün Önce

Sabrina, kramp giren bacağını ovalarken, "Hadi artık başlasın şu parti!" dedi. O ve yedi yaşındaki kardeşi Daphne, yaklaşık üç saattir oyuncak bebek kutusunun arkasında çömelmiş bekliyordu. Sabrina acıkmıştı, yorulmuştu ve sinirleri bozulmaya başlamıştı. Bir haftadır bu 'baskın'la meşguldüler ve görünüşe bakılırsa bir geceyi daha boşu boşuna uykusuz geçirmişlerdi. Altmış kiloluk Danua cinsi köpekleri Elvis bile pes ederek yere yatmış, horluyordu.

Tabii Sabrina'nın vaktini nasıl geçirmek isteyeceğinin bir önemi yoktu. Özellikle de çözülmesi gereken bir gizem varken. Bunu artık öğrenmişti. Büyükanneleri gizemli olaylara bayılıyordu. Bu nedenle de, Gepetto, son iki haftadır her gece oyuncakçı dükkanının soyulduğundan şikayet edince Relda Nine, kendisi ve torunları adına polisin hırsızları yakalamasına yardım etmek için gönüllü olmuştu. Sabrina, Gepetto'nun taktırdığı pahalı güvenlik kameralarının ve harekete duyarlı alarmların başaramadığını, yaşlı bir kadının, iki çocuğun ve uykucu bir köpeğin nasıl başarabileceğini çok merak ediyordu. Ama Relda Nine aklına bir şeyi koyduğu zaman, asla vazgeçmezdi.

(...)

Peri masallarındaki kahramanların arasında yaşamak, kulağa ne kadar fantastik ve heyecan verici gelse de bu, Sabrina Grimm'in hayalini kurduğu hayat değildi. Ünlü Grimm Kardeşlere uzanan geniş Grimm ailesinin son varisleri olarak o ve kız kardeşi, yaklaşık üç hafta önce Ölümsüzler ve insanlar arasındaki barışı sağlama görevini üstlenmek zorunda kalmıştı.

Ve bu kolay bir görev değildi. Birçok Ölümsüz, Grimmler'i tutsaklıklarının sorumlusu olarak görüyordu. İki yüz yıllık bir sihir, Ölümsüzler'i sonsuza kadar Ferryport Landing'e hapsetmişti ve bunun sorumlusu, kızların büyük büyük büyük büyük babaları Wilhelm'di.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

KitapGalerisi Facebook / KitapGalerisi Twitter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder