Kitabın 153. sayfasından tanıtım amaçlı alıntı Yapılmıştır.
İmambayıldı
MALZEME
6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
3 domates
4 küçük boy kemer patlıcanı
5 soğan
YAPILIŞI
1 Patlıcanların sap kısımlarını kesip alacalı soyalım. 15 dakika tuzlu suda bekletelim. Süzüp kurulayalım. Bol kızgın sıvı yağda pembeleşinceye kadar her tarafını kızartalım. Küçük bir tepsiye yerleştirelim. Boylamasına ortalarından bıçakla yaralım.
2 Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtalım.
3 Soğanları piyazlık doğrayalım. Biraz tuzla birlikte 4 yemek kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar kavuralım.
4 Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edelim. 4-5 dakika daha kavuralım. Küp küp doğranmış domatesleri katalım. Tuzuna bakalım. Domates suyunu çekinceye kadar pişirelim. İncecik kıyılmış maydanozu da katıp ateşten alalım.
5 Hazırladığımız harcı patlıcanların ortalarına paylaştıralım. 1 çay bardağı suyu tepsiye dökelim. 2 yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanların üzerine gezdirelim.
6 Suyunu çekene kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayalım. Tepsinin içinde ılınmaya bırakalım.
kitap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder