27 Kasım 2013 Çarşamba

Esra Ceyhan Mutfağından

Esra Ceyhan Mutfağından, Esra Ceyhan tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Alfa Yayınları, Yemek, 9786051062471, 320 Sayfa, Kasım/2013

Kitabın 153. sayfasından tanıtım amaçlı alıntı Yapılmıştır.

İmambayıldı

MALZEME
6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
3 domates
4 küçük boy kemer patlıcanı
5 soğan

YAPILIŞI
1  Patlıcanların sap kısımlarını kesip alacalı soyalım. 15 dakika tuzlu suda bekletelim. Süzüp kurulayalım. Bol kızgın sıvı yağda pembeleşinceye kadar her tarafını kızartalım. Küçük bir tepsiye yerleştirelim. Boylamasına ortalarından bıçakla yaralım.
2  Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtalım.
3  Soğanları piyazlık doğrayalım. Biraz tuzla birlikte 4 yemek kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar kavuralım.
4  Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edelim. 4-5 dakika daha kavuralım. Küp küp doğranmış domatesleri katalım. Tuzuna bakalım. Domates suyunu çekinceye kadar pişirelim. İncecik kıyılmış maydanozu da katıp ateşten alalım.
5  Hazırladığımız harcı patlıcanların ortalarına paylaştıralım. 1 çay bardağı suyu tepsiye dökelim. 2 yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanların üzerine gezdirelim.
6  Suyunu çekene kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayalım. Tepsinin içinde ılınmaya bırakalım.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder