18 Şubat 2013 Pazartesi

Demokrasiye İnce Ayar - Nazlı Ilıcak

# Demokrasiye İnce Ayar - Nazlı Ilıcak #

Nazlı Ilıcak, "Amacım, 28 Şubat sürecinde yaşananlar hakkında bilgi vermenin yanı sıra, medyanın tavrını da gözler önüne sermek. Bu kitap, genç nesiller ders alsın, demokrasilerde er geç halkın iradesinin galebe çaldığını görsün diye yazıldı."

Necmettin Erbakan, ülke dışına ilk gezilerini İslâm ülkelerine yaptı. Önde gelen din adamlarına iftar yemeği verdi. Gerek Başbakan Necmettin Erbakan'ın gerekse de Refah Partili kimi milletvekillerinin bazı söylemleri, halkın bir kısmını endişelenmeye sevk etti.

                                                   

Demokrasiye İnce Ayar, tankların Sincan'da yürümesi, koruma altında tutulan rejimin demokrasiye ince ayarıydı. Terör örgütü sorunları gibi Genelkurmay Başkanlığı bu durumu irtica tehlikesi olarak gördü ve Refah Partisi'ni odağına alan brifingler gerçekleştirdi.

Gazeteler bu yaşananları; "Bu defa işi silahsız kuvvetler halletsin", "Gerekirse silah bile kullanırız", "Ordudan son ihtar," başlıklarıyla manşetlerinden duyurdu. 28 Şubat 1997'de alt yapısı MİT tarafından hazırlanan toplantı, dönemin hükümeti için sonun başlangıcı oldu.

Demokrasiye İnce Ayar sürecinde fişlenen insanlar oldu ve eylem planları yapıldı. 28 Şubat kararlarına imza atan Başbakan Necmettin Erbakan, bu olaydan üç ay sonra görevini bırakmak durumunda kaldı. Hükümet devrildi.

Demokrasiye İnce Ayar, 28 Şubat kararlarının başlangıcını ve sonrasında yaşananları irdeliyor.

Demokrasiye İnce Ayar'da değinilen en önemli konulardan biri de medyanın üstlendiği rolün ne olduğudur.

Demokrasiye İnce Ayar, o dönem yaşanırken kayda geçen gazetelerin manşetleriyle de zenginleşen bir arşiv kitap olma özelliğini taşıyor.

Demokrasiye İnce Ayar, Nazlı Ilıcak, Siyaset Kitapları, Şubat 2013, Doğan Kitap.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder