15 Şubat 2013 Cuma

Osmanlı Deniz Mutfağı

# Osmanlı Deniz Mutfağı - Yunus Emre Akkor, Zeynep Pınar Çakmakçı #

Osmanlı Deniz Mutfağı, Osmanlı’da Yemek Kültürüne Dair En Başarılı Kitap… (Book Gourmand 2012 En İyi Balık ve Deniz Ürünleri Kitabı...)

Osmanlı Deniz Mutfağı, hızlıca ilerleyen, ilerlerken de yozlaşmaya yüz tutan kültürümüzün ve özellikle de pratikte uygulanması gereken yemek kültürümüzün önemli bir eseridir...

                                                   

Osmanlı Deniz Mutfağı'nı hazırlayan yazarlar Yunus Emre Akkor ve Zeynep Pınar Çakmakçı'nın temel amacı, yemek kültürünün bir milletin yapı taşlarından biri olduğu gerçeğini mütevazı bir katkıyla okurlara sunmaktır. Dinamiğini kaybeden yemek kültürü sayesinde yaşayışımız ve beslenme alışkanlıklarımız üzerine oturup tekrar düşünmemizi sağlamaktır.

Osmanlı Deniz Mutfağı, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz için önemli bir yemek ve balık kitabıdır. Deniz ürünlerimizin çeşitliğini ve bu ürünlerin eski bilgiler ve tariflerle hazırlanıp damak tadımıza kaybettiğimiz lezzetleri yeniden kazandıracaktır.

Osmanlı Deniz Mutfağı'ndaki balık ürünlerinin hazırlanma, yapılma ve sunulma teknikleri Osmanlı orijinal metinlerine sadık kalınarak hazırlanmıştır.

Osmanlı Deniz Mutfağı, Yunus Emre Akkor / Zeynep Pınar Çakmakçı, Yemek Kültürü Kitapları, Şubat 2013, Alfa Yayınları.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder