19 Şubat 2013 Salı

Yokuş Aşağı genç hayatlar

# Yokuş Aşağı genç hayatlar #

Gençler düzenden sıkılır, hatta düzeni sevmezler bile. Birçoğunun kendi düzenleri vardı: Düzensizlik.

Dünya ve onun içindeki bütün şeyler gençler için vardır. Yani en azından gençlerin hatırı sayılır bir kısmı bunu böyle zanneder. Bir kelebeğin hayatı kadar kısa süren gençlik yıllarımızda hepimiz başka başka heyecanlar yaşamayı, ailemizden uzakta, arkadaşlarımızla birtakım tecrübeler edinmeyi istemişizdir. Eh, ne de olsa hepimiz ailemizi çok severiz; ama ON8'imize geldiğimizde de arkamıza bakmadan evden gitmek isteriz, öyle değil mi?

                                           

Alman edebiyatının son yılların gözdesi olmuş isimlerinden Wolfgang Herrndorf'u Yokuş Aşağı hayatlarda yolcu koltuğunda görüyoruz. Direksiyonu gençlere emanet etmiş; ancak o yine de bir gözünü şoförden ayırmıyor.

Yokuş Aşağı'da heyecan var. Yer yön hakkında hiçbir şey bilmek istemeyen, yol kendilerini nereye götürürse oraya gitmek ve başlarına ne gelirse yaşamak isteyen Çik (Tschick) ve Maik var.

Yokuş Aşağı'da iki gencin yol aldıkça derinleşen dostluk öyküsü var. Kimi zaman naif, kimi zaman gençlere yakışır biçimde agresif...

Yokuş Aşağı gençlik romanları basan On8 Kitap'ın son gözdesi. Suzan Geridönmez'in Türkçeye çevirdiği kitap, önümüzdeki günlerde adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Wolfgang Herrndorf Yokuş Aşağı, Çev. Suzan Geridönmez, Gençlik Kitapları, Şubat 2013, ON8 Kitap.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder