8 Mart 2013 Cuma

Bir Türk Psikanalistin Siyaset Psikolojisi Serüveni

# Bir Türk Psikanalistin Siyaset Psikolojisi Serüveni #

Kıbrıs doğumlu psikiyatri profesörü Vamık D. Volkan'dan yeni bir kitap: Divandaki Düşmanlar.

                                             

Atatürk Anatürk ve Fanustaki İnsanlar gibi yine Alfa Yayınları'ndan çıkan kitap, alışılmışın dışında özellikler taşıyor.

Psikoloji disiplininde yaptığı çalışmalarla adını tüm dünyaya duyurmuş, Kanbağı, Etnik Gururdan Etnik Teröre adlı kitabı ilk olarak İngilizce yayımlandıktan sonra Almancaya ve Japoncaya da çevrilmiştir.

Dünyanın çalışmalarını yakından izlediği saygın psikiyatrist Vamık D. Volkan'ın bu kitabı Divandaki Düşmanlar, daha çıkmadan olay yarattı.

                                              

"Birçok çatışmak bölgede gözlemci, arabulucu ve bir hekim olarak görev yapan, dünyanın önde gelen psikiyatrlarından Prof. Vamık D. Volkan bu kitabında, psikolojik faktörlerin uluslararası ilişkiler üzerindeki etkisini gözler önüne sererken, etnik, dini, milli, ideolojik düşmanlıkları olan büyük gruplar arasında diyalog kurulması üzerine çalışmalarıyla ilgili tecrübelerini paylaşıyor." - Lord John Alderdice, Liberal Demokrat Parlamento Partisi lideri

"Ofisinden çıkıp daha geniş bir dünyaya atılan nadide bir psikanalist olan Volkan, liderlerin akıldışı şiddeti teşvik etmek için seçilmiş travmaları nasıl kullandıklarını, gelecekte yaşanabilecek şiddet olaylarını engellemek için ise toplumların yas tutmaya ihtiyaç duyduğunu anlatıyor." - Jessica Stern, eski ABD Başkanı Bili Clinton'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski mensubu

Divandaki Düşmanlar, Vamık D. Volkan, İnceleme-Araştırma, Mart 2013, Alfa Yayınları.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder