19 Nisan 2013 Cuma

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikâyesi

# Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikâyesi #

                          

Kardeşimin Hikâyesi yıllar sonra gelen yeni bir Zülfü Livaneli romanı. Sadık okurlarının son zamanlarda iyice meraklanmaya başladığını biliyorduk.

Kardeşimin Hikâyesi, Serenad'dan bu yana doya doya Livaneli okumak isteyen okurlara çok iyi gelecek. Serenad'daki ve diğer tüm kitaplarındaki büyülü anlatımıyla okurları farklı bir dünyaya taşıyan Livaneli'nin hayatı sorgulamaları bu kez başka bir boyuta kapı açıyor.

Kardeşimin Hikâyesi, aşkın mutlu olma halinde ulaşılabilecek en son nokta olduğunu sananları ikinci kez düşünmeye çağırıyor.

Kardeşimin Hikâyesi, aşkı ve aşkın sınır tanımazlığını, aşkın insanı nasıl da sarhoş ettiğini anlatırken; aşkın beraberinde getirdiği karmaşıklığa dair de bir anlatım sunuyor...

Kardeşimin Hikâyesi, sessiz bir balıkçı köyünde işlenen bir cinayette kurbanın genç bir kadın olmasıyla başlar. Her şeyden el ayak çeken emekli inşaat mühendisi ile güzel olduğu kadar da mesleği gereği meraklı olan genç gazeteci kızın tanışması bu talihsiz olay yüzünden olur. Kurguyla gerçek ne zaman ayrılır birbirinden, birbirine ne zaman yaklaşır? Duyguların koyu ve en dipsiz kısımlarına kadar girebilen Kardeşimin Hikâyesi'ndeki hikâye içindeki hikâye de böylece başlamış olur. Modern bir Binbir Gece Masalının kapıları aralanır. Ama bu kez Şehrazad erkektir.

"Mantıksız gibi geliyor ama o sabah uyandığımda tuhaf bir haber alacağımı biliyordum. Karadenizin lacivert dalgalarıyla baş başa kalmış olan bu ıssız köyde geçen her gün birbirinin aynısı olduğu için burada insanların heyecanla konuşacağı olaylara pek sık rastlanmazdı. O günün de ötekiler gibi sessizce akıp gitmesi gerekirdi ama galiba başka şeyler olacaktı. O mahmur sabah saatlerinde bir cinayet haberi alacağımı bilmiyordum elbette ama bir haber gelecekti. Daha yataktan çıkmamıştım, gözlerim kapalıydı, arkalarında fosforlu çizgiler bırakarak yıldırım hızıyla hareket eden mor tavşanları izliyordum."

Kardeşimin Hikâyesi, Zülfü Livaneli, Roman, Nisan 2013, Doğan Kitap.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder