24 Haziran 2013 Pazartesi

Zombi Savaşı, Dünya Savaşı Z adıyla vizyona girdi

# Zombi Savaşı, Dünya Savaşı Z adıyla vizyona girdi #

Max Brooks'un kaleme aldığı ve 2010 yılında Türkçede de yayımlanan Zombi Savaşı, Brad Pitt'in hem başrolünde oynadığı hem de yapımcılığını üstlendiği Dünya Savaşı Z adıyla vizyona da girdi.

Dünya Savaşı Z'nin dört farklı versiyonu sinema salonlarında şu günlerde izleyicilerini bekliyor. Size tavsiyemiz alt yazılı ve 3D'li versiyonuna gitmenizdir.

                   

Dünya Savaşı Z'de anlatılan hikâye gerçekten çok etkileyici: Bir virüs hızla tüm dünyaya yayılmaktadır, bu virüsün bulaştığı insanlar on iki saniye ile on dakika arasında zombiye dönüşmektedirler. Zombiye dönüştükten sonra da insanlara saldırıp, onları ısırarak beslenmektedirler ve ısırdıkları her insan da zombiye dönüşmektedir.

Brad Pitt'in rolü (Gerry Lane) BM Genel Sekreter Yardımcılığı'dır; ancak Gerry ailesiyle ilgilenmek için görevini bırakmıştır.

Virüsün hızla Amerika'da da yayılması üzerine Gerry'nin eski çalışma arkadaşları onu ve ailesini bir helikopterle kurtararak henüz virüs bulaşmamış insanların toplandığı bir gemiye alırlar.

Gemide virüsün tedavisini arayan genç bir doktor vardır ve o doktorun gerekli bitkileri bulup tedaviyi uygulayabilmesi için bir uzak doğu ülkesine gitmesi gerekmektedir. Saha deneyimi olmayan doktoru koruma görevi Gerry'ye verilmiştir (aslında Gerry'ye başka bir seçenek bırakılmamıştır) ve Gerry bir uçak, doktor ve özel bir ekiple ailesini geride bırakıp yola koyulmuştur. Hikâyenin bundan sonrası ise heyecandan bir dakika bile yerinizde duramadan geçer.

Dünya Savaşı Z'nin senaryo ekibinde Zombi Savaşı kitabının yazarı Max Brooks da bulunmaktadır.

Bilimkurgu ve Fantastik romanlar okumayı seven biriyseniz Zombi Savaşı'nı mutlaka okuyun.

Max Brooks - Zombi Savaşı | Doğan Kitap, Bilimkurgu / Fantastik Roman, Çeviren Alican Karakaya, 326 sayfa, Ağustos 2010.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder