17 Temmuz 2013 Çarşamba

Işığın Çocuğu Arel kitabından tadımlık bir bölüm

# Işığın Çocuğu Arel kitabından tadımlık bir bölüm #

Işığın Çocuğu Arel kitabı yetkin çocuk kitapları yazarı Koray Avcı Çakman'ın Can Çocuk Yayınları'ndan çıkan son kitabıdır. Elif Deneç'in resimlediği kitap kaybolan masal kahramanlarının izini sürüyor.

Işığın Çocuğu Arel kitabı bu yaz tatili günlerinde çocuklarımızın başucundan ayırmayacağı bir roman...


Masaldan Sonra

Hektor, Arel'in okuduğu Aypeynir ve Ay Şövalyesi masalını soluksuz dinlemişti. Farenin minicik gözlerini kocaman açmış dikkatlice ona baktığını gören Arel:

"Peynir lafını duyunca anlaşılan tıpkı masaldaki Marslı fareler gibi senin de ağzın sulandı Hektor! Ama Ay yalnız masallarda peynirden oluşur. İnanmazsan dinle," dedi ve ona başka bir kitaptan Ay'la ilgili bilgileri içeren bir metin okudu. Daha sonra da yeni bir masala başladı; ama sonunu getiremeden, kitap elinde koltukta öylece uyuyakaldı.

Hektor her ne kadar bu yeni masalın devamını merak etse de, "Yarın sabah okur nasıl olsa," diye düşünüp o gece fare arkadaşlarının yanına gitti. Arel ona, o da arkadaşlarına anlatırdı masalları. Hektor'un bir insanla dost olmasını hiç hoş karşılamayan Ferfi bile ilgiyle dinlerdi onu. Ama bazen dikkat çekmek için olmadık şeyler de söylerdi. Mesela Sindrella masalını dinleyince oradaki arabacıya dönüşen farelerden biri olduğu söylemişti. Tabii kimse inanmamıştı ona... Hektor onlara Aypeynir ve Ay Şövalyesi masalını anlattığında da, "Paspasparus benim büyükbabamdı," demez mi?

"Yok artık daha neler! Hem o Paspasparus değil, Farfarfarus..."

"İnanmazsanız bakın kuyruğum. Kuyruğumu büyük büyük büyükbabamdan almışım. Tıpkı onunki gibi tupturuncu," dedi Ferfi onlara kuyruğunu göstererek.

Rafi şaşkınlıkla:

"Büyükbaban uzaylı mıydı?" diye sordu.

"Evet, neden olmasın ki? Haydi, Aypeynir'e gidip şöyle güzel bir ziyafet çekelim kendimize. Büyük büyük büyükbabam da bunu isterdi zaten."

"Aman Ferfi! Buna inanmamızı beklemiyorsun değil mi? Hiçbir yere gitmiyoruz. Çünkü Ay yalnızca masallarda peynirdendir."

Bu konuşmadan sonra Hektor, deliğine gidip uyumuş ve Arel'i de sabaha kadar görmemişti. Ama ertesi sabah sanki bambaşka biri olmuştu Arel.

---

Bu alıntı tanıtım amaçlı yapılmıştır.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

KitapGalerisi Facebook / KitapGalerisi Twitter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder