23 Nisan 2014 Çarşamba

Laiklik Enigmaya Dönüşen Paradigma

Laiklik Enigmaya Dönüşen Paradigma, Aytunç Altındal  tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. |  Alfa Yayınları, Paradigma, 9786051067049, 297 Sayfa, Nisan/2014
Kitabın 210. ve 211. sayfalarından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.
Ders Almasını Bilmeyenler
Derken efendim, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın artık gelenekselleşmiş olan ve Hz. Muhammed'in doğum yıldönümleri dolayısıyla düzenlediği Kutlu Doğum haftası gelip çatıyor. Başbakan bu hafta münasebetiyle, düzenlenen törenlere katılıyor. Kürsüye çıkıyor ve laiklerin yüzlerini kızartacak şu cümleyi söylüyor: "Benim sevgili peygamberimle hiçbiri boy ölçüşemez. " Bayan Başbakan'ın bu sözleri ertesi gün gazetelerin birinci sayfalarında ya manşet oluyor ya da ikinci başlık. Laikler sus pus oluyorlar. Bağırlarına basacak taş kalmadığı için bu kez "Ahhh, ahh," diye içlerini geçiriyorlar. Ama ellerinden bir şey gelmiyor. Ve Başbakan bunları yaptı diye laiklik elden gitmiyor. Sanki Başbakan'ın yaptıkları yetmezmiş gibi Cumhurbaşkanı da Kutlu Doğum, haftası münasebetiyle gazetecileri toplayıp bir -    açıklama yapıyor. Laiklik anlayışının 1930'lardan beri değişmediğini ve bu anlayışın artık toplumdaki gelişmelere uymadığını söylüyor. Keskin laiklerde bir şaşkınlık bir şaşkınlık! Teselliyi Demirci'm karakterinde aramayı yeğliyorlar. Nasıl olsa,  "Dün dündür bugün de bugün" deyip birkaç gün sonra titreyip kendine döner, diye düşünüp kendilerini avutmayı deniyorlar.
Deniyorlar ama içlerinde de bir kuşku. Süleyman Bey kurt politikacıdır. Ya şu dün dündürû artık uygulamazsa? O zaman ne olacak? Belki de bunu düşünmeye zamanları bile kalmadan Demirci, kökten laiklerin son umudunu da bir kalemde harcamaktan çekinmiyor.
"Kimse korkmasın, Türkiye Cezayir de olmaz, İran da!" deyiveriyor. İşte o anda kökten laikler de şafak atıyor.
Artık Türkiye'yi korkutamayacaklarını en hazin bir şekilde anlıyorlar.
Ve Cumhurbaşkanı bunları söyledi diye laiklik elden gitmiyor.
Ve kökten laikler tüm olup bitenlerden bir türlü ders almıyorlar. Ders almamak hususunda eski CHP'ten bile daha ısrarlı davranıyorlar. Bu kökten laiklerin zaten son 60 yıldır en istikrarlı oldukları konu yanlışta ısrar etmekteki istikrarlarıdır.
Sahi Nedir Şu laiklik?
Yaklaşık 60 yıldır laiklikle yatıp laiklikle kalkıyoruz. Ama hiç düşündük mü acaba, nedir bu laiklik diye? Eloğlu laik'mi değil mi, hiç düşündük mü?
Yoksa basmakalıp ve Mustafa Kemal Paşa'ya endekslenmiş, öğrenmeye değil, ezberlemeye yönelik cümleler yazmakla mı geçirdik şu 60 yılı?
Yoksa kafa çekmeyi, genelev fedailiği yapmayı,TV'de çocuklarımıza porno dersleri vermeyi, birilerini cahil, yobaz, çember sakallı diye alaya almayı laiklik sananların ihanetine mi uğradı Türkiye?
Yoksa başını örten bir genç kızı okulundan atmayı marifet sayanları mı laik diye yutturdu birileri Türkiye'ye?
Yoksa Köy Enstitüsü kurmanın laiklik, İmam Hatip Okulu açmanın yobazlık olduğunu öne süren yeryüzü cahilleri'mi tanımladılar şu laikliği?
Belki de hepsi bir arada yaşandı.
Yaşandı ve bugünlere gelindi. Şimdi başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere TC. Devleti'nin en üst echelon'u mevcut laiklik anlayışından yakınıyor. Bence çok iyi ediyorlar.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder