18 Haziran 2014 Çarşamba

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz, Uğur Mumcu tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Umag Yayınları, Siyaset, 9789758084432, 283 Sayfa, Ekim/2010
Kitabın 106. ve 107. sayfasından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

BU KADARI OLMAZ!
Şu satırlar, "Doç, Dr. Kurt Karaca" takma adını kullanarak "Milliyetçi Türkiye" başlıklı bir kitap yayınlayan Prof. Dr. Fikret Eren'indir:
- Kollektivist sistem, kapitalist sistemin tam tersidir. Uygulamada Marksist-sosyalist temele oturan kollektivist sistem, üretim araçlarının özel mülkiyetini reddeder. Tarım toprakları, makina, fabrika ve binalar üzerinde devletin kollektif mülkiyetini tanır. Bu sistemde bütün üretim araçları devletin malıdır. (Milliyetçi Türkiye, 4. bas. s: 80)
Şimdi de 12 Mart döneminde beraatla sonuçlanan "Türkiye Öğretmenler Sendikası" davasının Yargıç Yüzbaşı Baki Tuğ tarafından hazırlanan iddianamesinin bir bölümünü okuyalım:
Marksist-sosyalist sistem, kapitalist sistemin tam tersidir. Uygulamada Marksist-sosyalist temele oturan kollektivist sistem, tarım topraklan makina, fabrika ve binalar üzerinde mülkiyet hakkını devlete tanır. Kısaca kollektivist sistem, üretim a-raçlarının özel mülkiyetini reddeder. Bunları devletleştirir. (Ankara Sıkıyönetim Savcılığı, sayı 971/32, esas: 971/133 s: 40)
Kitabın yukarıya aldığımız bölümü, "Kollektivist sistemde emek hür değildir" diye devam etmektedir. İddianamenin yukarıda okuduğunuz bölümü de böyle başlamaktadır.
- Marksist sosyalist sistemde emek hür değildir. "Milliyetçi Türkiye" kitabı, MHP'nin "Gayriresmi ideolojik"
yayınıdır. Kitabın ele aldığı görüşler, MHP'nin ideolojik görüşleridir. Ve askeri Savcı Baki Tuğ, bu kitabı kelime kelime iddianamesine almıştır. "Dipnotu koymuş mu" diyeceksiniz, Hayır koymamıştır.
Devam edelim mi? Önce kitaptan bir alıntı yapalım:
-  Kapitalist ekonomi sistemi, üretim araçlarının mülkiyet hakkını fertlere tanır ve serbest teşebbüs esasını kabul eder. (Milliyetçi Türkiye, s: 75)
İddianameye dönelim:
-  Liberal-kapitalist sistem, üretim araçlarının mülkiyet hakkını fertlere tanımakla, serbest teşebbüs esasını kabul etmektedir, (iddianame s:38)
Bir bölüm daha okuyalım, Kitap şöyle diyor:
-  Kapitalist sistem, teknik organizasyona önem verir, Yeni teknik buluşlar ve yeni makinalar aranır. Bu buluş sonunda arzu edilen sadece kâr olduğa için, işletmede daha az işçi çalıştırılması, binnetice işsizliğin artması üzerinde fazla durulmaz. (Milliyetçi Türkiye, S: 76)
Şimdi aynı bölümü iddianameden okuyalım:
-  Kapitalist sistem teknik organizasyona önem verir. Yeni teknik buluşlar ve imkanlar arar. Yeni teknik buluşlar ve imkanlar sonunda, işsiz kalacak işçilerin artması üzerinde durmaz. Çünkü onun için mühim olan azami kâr sağlamaktır. Kârdan başka birşey düşünmez. İşçi bu sistem için kâr vasıtasıdır. İşçinin insan oluşu ikinci plandadır. (İddianame S. 39)
Herhalde daha başka örnek vermek gerekmez. Baki Tuğ'un iddianamesinin önemli bölümleri; "Milliyetçi Türkiye" adlı kitabın kelime kelime aynısıdır.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder