20 Temmuz 2014 Pazar

Her Güne Bir Nietzsche

Her Güne Bir Nietzsche, Allan Percy tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. |  Pena Yayınları, Kişisel Gelişim, 9786055057015, 206 Sayfa, Temmuz/2014
Kitabın 116. ve 117. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.
Bilge olabilmek, çok farklı tecrübeler yaşamak ve
aslanın ağzına girmek istemeyi gerektirir.
Bu elbette çok tehlikelidir, pek çok bilge
yutulmaktan kurtulamamıştır


Paulo Coelho, Brezilya'daki bir dergiye verdiği bir röportajda Bono'nunkiler gibi yardım girişimlerinin pek bir işe yaramadığını, tribünlere oynamaktan ileri gidilemediğini söylemişti.
Röportajı yapan kişiyi daha da şaşırtarak dünyanın Amy Winehouse tarafından kurtarılmasının çok daha kolay olduğunu eklemişti. Ona göre, cehennemin derinliklerini çocukluğundan itibaren tanımış İngiliz şarkıcının hayatı, gelecek nesiller için etkili bir örnekti.
Nietzsche'nin söylediklerine geri dönersek, cehenneme girip çıkmış bir kişi, hayatında tek bir zorluk yaşamamış birinden çok daha iyi rehberlik edebilir. Alman filozof hiç evlenmemiş din insanlarının evlilik konusunda akıl vermeye yetkili olmasını da yine bu sebepten dolayı anlamıyordu.



Bazı beyinleri diğerlerinden ayrıcalıklı yapan yeni
bir şey görmeleri değildir, tüm dünya tarafından
defalarca görülmüş eski ve tanıdık şeylerde yeni
bir yan görmeleridir. Zaten yeni şeyleri keşfeden,
ruhtan ve hayal gücünden yoksun beyinsiz bir kimse
olur genelde: tesadüf budur işte



Marcel Proust en ünlü sözlerinden birinde şöyle der: "Gerçek bir keşif yolculuğu yeni yerler aramak değil, yeni gözlerle bakmaktır.,,
Filozofların ve sanatçıların aynı fikirde olduğu üzere, eski olanda yeni bir yan bulmak bir yetenektir.
Bu düşünceyi iş dünyasına uygularsak, girişimciyi hiç kimsenin görmediği bir fırsatı görebilen kişi olarak tanımlayabiliriz. Dünyaya daha dinamik bir bakış açısıyla bakan girişimci, çoğu insanın monotonluğa yenilmiş evcil bakışları nedeniyle farkına varamadığı şeyler görebilir.
Filtre olmadan görmek, merakla bakmak demektir bu.
Daha çağdaş bir romancı olan Paul Auster şöyle diyor: "İnsanlar dünyayı görmek için seyahat etmek gerektiğini söyler. Bazen düşünüyorum da bir yerde sessizce oturup gözlerini dört açarsan, istediğin her şeyi görebilirsin."
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder