1) Marcel Proust - Hazlar ve Günler
Yüzyıl sonu Paris salon toplumunu öykülerin odağına alırken, onları pekiyi gözlemlemiş birinin gözünden yaşamlarını, aşklarını, tavırlarını ve güdülerini tasvir eder. Tasvirleri, dönüşümlü olarak iğneleyici bir hicivle, acı bir dokunaklılıkla, imgelerle ve izlenimlerle katmanlaşır.
Türkçeye ilk kez çevrilen ve Proust’un ilk eseri olan Hazlar ve Günler’i siz değerli okurlarımıza sunmaktan büyük bir haz duymaktayız.
2) Paul Lafargue - Tembellik Hakkı
Hatta ürün çokluğu ve talep yokluğu yüzünden fabrikalar kapanıyor ve açlık işçi nüfusa adeta kırbaçla veryansın ediyor. Çalışma dogmasıyla şaşkına dönen işçilerin, sözde verimli dönemde başlarına bela aldıkları aşırı üretim, bugünkü yoksulluklarının nedenidir.
3) Fahrettin Demir - Yel Etekli Kuş Kanatlı
Bir yerlerde, birileri tarafından beklendiğimi söylemek ise gerçekle bağdaşmazdı. Bu gerçekler orta yerde dururken, trene yetişememe duygusu yakamı hiç bırakmamıştı. Aslında gideceğim bir yer olmadığı gibi alınmış bir biletimin de bulunmadığı gerçeğini düşünürsek hangi treni kaçıracağım da cevaplanması gereken bir soru olarak ortaya çıkıyor.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.
kitap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder