10 Mayıs 2013 Cuma

Sait Faik Hikâye Armağanı Sine Ergün'e verildi

# Sait Faik Hikâye Armağanı Sine Ergün'e verildi #

Her sene Sait Faik Abasıyanık'ın ölüm yıl dönümünde verilen, bu yıl da 59. kez sahibine ulaştırılan Sait Faik Hikâye Armağanı kitapları Can Yayınları'ndan çıkan Sine Ergün'e verildi.

                                  

Sait Faik Hikâye Armağanı'nın seçici kurulu: Jale Parla, Metin Celal, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy. Kurulun ödülü takdim etmesini açıklayan not şöyle: “Yalın bir dille güncel kent yaşamından kesitleri anlatırken insanlık durumlarının tekinsizliğini resmetmekteki ustalığı nedeniyle, Sine Ergün’ün kitabına oy birliğiyle verildi.

                       

Söyleyeceklerim havada kalacak...

Ne söylesem, muhtemelen önceden söylenmiş olacak ve benim söyleyeceklerim havada kalacak” diyen Ergün, “Sait Faik’in ilk okuduğum öyküsü ‘Öyle Bir Hikaye’ idi. Yazmaya başladığımda da bu benim her zaman başucu öyküm oldu,” diye konuştu.

Sait Faik’in bütün kitaplarını ablasının kütüphanesinde görüp okuduğunu söyleyen Sine Ergün, “Yazmaya karar verdiğimde edebiyatı hayatımın en önemli yerine koydum ve ailem bu konuda her zaman destekçim oldu,” dedi.

Sine Ergün, 1982’de doğdu. Öykü, şiir, deneme ve çevirileri Notos, Kitap-lık, Sıcak Nal, Özgür Edebiyat, Sözcükler, Sınır, Ğ ve Patika dergileri ile çeşitli derlemelerde yer aldı. Yurt içi ve yurt dışı sergilere, sanatçı programlarına katıldı. İlk öykü kitabı Burası Tekin Değil’i (2010) Bazen Hayat (2012) izledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder