10 Mayıs 2013 Cuma

Sel Yayıncılık'tan yeni kitaplar, Mayıs 2013

# Sel Yayıncılık'tan yeni çıkan kitaplar, Mayıs 2013 #

Sel Yayıncılık Mayıs ayını, Franz Kafka biyografileri dışında, dört yeni kitapla karşıladı. Küçük İskender külliyatının önemli bir kitabı Eflatun Sufleler bir kez daha basıldı; Selçuk Altun'un her ayın ilk perşembesi yayımlanan Cumhuriyet Kitap Eki'ndeki yazıları Kitap İçin 3 olarak yayımlandı. Kemal Varol'un toplu şiirlerinin yer aldığı Bakiye ve Monique Wittig'in Straight Düşünce'si okurlarla buluştu.

1) Küçük İskender - Eflatun Sufleler

küçük İskender, 1980 sonrası birer mülteci durumuna gelmiş ve ülkesi olmayan şairleri, sinemacıları, müzisyenleri, kaçıkları, teşhircileri yazarken, -belki de- hepimizin ara sıra terk etmesi gerekli olan coğrafyanın da bir özetini sunuyor.

Haydar Ergülen, İlhan Berk, Mondo Trasho, bir şişe cin tonik gibi nesne ya da isimlerin tokalaşmayı ihmal etmediği Eflatun Sufleler, okuduğunuz ve yazdığınız her şeyin imha edilmesinin artık zorunlu bir misyona dönüştüğünün de anonsu…

                                             

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

2) Selçuk Altun - Kitap İçin 3

“Herkes kitap sevsin diye kat etmeyeceği yol yok. Selçuk Altun: Nefes aldığı ‘kitap içindir’.” Birhan Keskin

                                              

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

3) Kemal Varol - Bakiye - Toplu Şiirler

"Kemal Varol'un şiiri, bütünüyle bireysel bir ses ile atavist bir yönsemenin birbirine sarmalanarak ve birbirini çelerek ilerleyişi. Kıvılcımlar çaktırarak..." - Orhan Koçak

                                            

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

4) Monique Wittig - Straight Düşünce

Bugüne dek Türkçede yalnızca “Lezbiyenler kadın değildir,” cümlesiyle anılan Wittig’in görüşleri ilk kez Straight Düşünce ile bütünlüklü bir biçimde aktarılıyor.

Queer Düş’ün serisinin çerçevesi ve politik söyleminin oluşmasında belirleyici isimlerden Wittig'in ortaya attığı düşüncelerin bugün hâlâ önemini koruduğunu, kuramından politik bir mücadele aracı inşa edilebileceğini düşünüyoruz.

                                          

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder