25 Ocak 2013 Cuma

Çürüyen Kitaplar Bahçesi


- Çürüyen Kitaplar Bahçesi -

Kitap, en eski zamanlardan beri değeri bilinen nadir insan üretimlerinden biridir.

Kitap hiçbir zaman kitap yazan, kitap okuyan, kitap satan, kitap koleksiyonu yapan vs. insanlar için asla sadece kitap olmamıştır.

Nasıl ki futbol sadece futbol değilse, sinema sadece sinema değilse, kitap da sadece kitap değildir.


Yüzlerce alt başlık ve kategori altında yazılan / toplanan kitaplar, toplumları yönlendirmede de kullanılmıştır, bilinçlendirmede de, bilgilendirmede de ya da sadece eğlendirmede de...

Müzik ve sinema gibi popüler sanatlar içinde yer alan kitaplar, hayatın hemen her aşamasında bir amaç doğrultusunda kullanılmıştır.

Gelin görün ki Flavorwire sitesinde gördüğümüz bir haber bizi oldukça üzdü.

Peyzaj mimari Thilo Folkerts ve Kanadalı sanatçı Rodney LaTourelle'nin tasarladıkları bir bahçe var. Sanıyoruz ki, e-kitap satışlarının Avrupa ve Amerika'da basılı kitapların satışını geçmesine bir refleks olarak böyle bir karşı propagandaya giriştiler.


Zaten sanatın bir anlamı ve insanlara olan yardımı da, insanları yani bizleri rahatsız etmektir. Gerçek sanatçılar nasıl kendilerinden memnun olamıyorlarsa, sanat eserlerinin de belli bir memnuniyetsizlik hissi vermesi gerekiyordur belki de.

40.000 kitabın toplandığı böylesi organik bir ortamdaki açıkhava sergisi yeni sanatsal girişimlerin de habercisi olabilir.

Fotoğraflar bizleri her ne kadar rahatsız etse kitap sektörünün içinde yer alan insanlar son dönemlerde, e-kitapların dünyanın her yerinde yaygınlaşmaya başlayacağı, basılı kitapların ise yavaş yavaş tarihe karışacağı, sadece özel bir kitle için hazırlanan kitapların basılıp oldukça pahalı bir şekilde okurlara sunulacakları kehanetlerinde bulunuyorlar.

Peki sizin kehanetleriniz nedir, nelerdir?

-- KitapGalerisi --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder