19 Ocak 2013 Cumartesi

"Pargalı'nın Ölümü kitap olarak çıktı..."


"Pargalı'nın Ölümü kitap olarak çıktı..."

Tarihi kişiler popüler kültürün her zaman en başta gelen malzemelerinden olmuştur. Yurt dışında da Kral Arthur, Tudors Hanedanı, Merlin gibi tarihe adını kazıyan birçok kişinin ve ailenin sinema filmi veya televizyon dizisi yapılmıştır.

Türk tarihinin zenginliği, tarihi kişilerin sayısı da hiç azımsanacak gibi değildir. Bu yüzden son yıllarda artan bir ivmeyle bizde de tarihi olayların ve kişilerin filmlere, dizilere, kitaplara aktarılması gerçekleştirilmiştir.

Son iki yılın en çok seyredilen dizilerinden biri olmayı başaran "Muhteşem Yüzyıl" dizisi de hem çok beğeniliyor hem de çok eleştiriliyor.

Pargalı'nın Ölümü nasıl olacak tartışmaları son birkaç aydır Türkiye gündeminde en çok tartışılan konuların başında geliyordu. Zaten dizinin gerçek dönemi yansıtmadığı, sürekli haremi gösterdiği eleştirilirken, Başbakan'ın da dizinin yasaklanması konusundaki açıklamaları çok konuşulur olmuştu.

Pargalı'nın ölümü sahnesi dizinin yayınlanan son bölümünün son sahnesi olarak hafızalarda yer etti. Dizinin tutkunları şimdi yeni bölümü sabırsızlıkla beklerken Yeditepe Yayınevi'nden gündeme oturacak önemli bir kitap çıktı.

Pargalı'nın Ölümü kitabı Aykut Can'ın kaleme aldığı bir tarih kitabı olma özelliğini taşıyor. Kitabın tanıtım metninde Pargalı'nın ölümü kısaca anlatılırken, kitap da 2013'ün şimdiden en çok konuşulacak kitapları arasında gösteriliyor.

Aykut Can Pargalı'nın Ölümü, Tarih / İnceleme Araştırma, Tarihi Kişiler Kitapları, Yeditepe Yayınevi, Ocak 2013.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder