29 Mayıs 2013 Çarşamba

Can Yayınları'ndan yeni kitaplar, Haziran 2013

# Can Yayınları'ndan yeni kitaplar, Haziran 2013 #

2012 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Mo Yan'ın ilk defa bir kitabı Türkçeye çevrildi: Kızıl Darı Tarlaları. Jean Claude Mourlevat'ın Hannah serisinin kiinci kitabı Tersine Akan Nehir, Ömrüm Erdaş çevirisiyle yayıma hazırlandı. Daha önce Kırkmerak dizisinden Halep ve Selanik kitapları çıkan Serhat Öztürk bu sefer Tiflis'e götürüyor bizleri.


Çin’in Nobel ödüllü yazarı Mo Yan’ın Kızıl Darı Tarlaları, Shandong ailesinden üç kuşağın, 1923-1976 yılları arasındaki öyküsünü aktaran bir roman. Yazar, bir mücevher güzelliğindeki doğa manzaraları fonuna yerleştirdiği ve kronolojik sıra gütmeden kurguladığı romanda, Japon istilasına karşı verilen Direniş Savaşı, Çinlilerin birbirleriyle çatışmaları, Komünist Devrim, Kültür Devrimi gibi Çin tarihindeki önemli halk hareketlerini ve bütün bu yıllar içindeki tutkulu aşkları anlatıyor.


Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

2) Serhat Öztürk - Tiflis

Daha önce Halep ve Selanik kitapları ile tanıdığınız Serhat Öztürk’ten bu kez bir Tiflis monografisi. Köklü tarihsel geçmişiyle Gürcistan’ın ve bir dönem Sovyetler Birliği’nin önde gelen kentlerinden biri olan Tiflis, çağdaş seyyah Serhat Öztürk’ün yeni durağı. Öztürk, kitaplarını bir tarihçi ya da araştırmacı gibi yazmıyor; kaldığı otelden yediği yemeklere, çektiği fotoğraflardan o kentte yaşayanlarla yaptığı konuşmalara kadar tüm çalışmasına öznel bakış açısını ekliyor.


Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

3) Jean Claude Mourlevat - Hannah - Tersine Akan Nehir 2. Kitap

Eskilerde geçen bir hikâye...

Hannah, tersine akan Qjar Nehri’ne ulaşmak ister çünkü muhabbetkuşunun yaşaması bu nehrin suyuna bağlıdır. Hannah, ter türlü tehlikeyi göze alıp Qjar Nehri’ni bulmak için gizemli bir yolculuğa çıkar.


Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder