4 Aralık 2013 Çarşamba

Altı Kolay Parça

Altı Kolay Parça, Richard P. Feynman tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Alfa Yayınları, Bilim, 9786051067995, 179 Sayfa, Aralık/2013

Kitabın 99. sayfasından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Enerji Nedir?
Genel betimlemeleri bitirmiş olarak, bu bolümde fiziğin farklı yanlarını daha ayrıntılı biçimde incelenmeye başlayacağız. Kuramsal fizikte kullanılabilen düşünceleri ve sonuç çıkarmaları açıklamak için, şimdi en temel fizik yasalarından birini, enerjinin korunumunu gözden geçireceğiz.
Bugüne kadar bilinen tüm doğa olaylarını yöneten bir olgu, ya da isterseniz, bir yasa vardır. Bu yasaya uymayan bir olay çıkmamıştır; bu yasa, bildiğimiz kadarıyla, tam doğrudur. Buna enerjinin korunumu yasası denir. Bu yasa, doğanın uğradığı çeşitli değişikliklerde değişmeyen, enerji dediğimiz belirli bir niceliğin var olduğunu ifade eder.
Matematiksel bir ilke olduğundan, iyice soyut bir düşüncedir bu; bize, bir takım olaylar cereyan ettiği halde bir sayısal niceliğin hiç değişmediğini söyler. Bu, bir mekanizma ya da somut bir şeyin betimlemesi değildir; sadece garip bir olgudur: Belirli bir sayıyı hesaplarız ve bir süre doğanın numaralarını gözledikten sonra bu sayıyı tekrar hesaplarız ve ortaya aynı sayı çıkar. 

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder