Kitabın 154. sayfasından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.
Zerde
Suyu bir tencereye koyun.
Ardından pirinci ekleyin ve haşlamaya bırakın.
Şeker, safran, zerdeçal, gülsuyu, kuşüzümü
ekleyin. Bezle bohçalayıp tarçın ve karanfili
koyun. Nişastayı sulandırarak katın.
10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Toz badem, fıstık, fındık ile servis edin.
Bizim tavsiyemiz:
Tarçın ve karanfil bir bez yardımı ile zerdenin içine konur
ve kaynadıktan sonra geri çıkartılır.
1 çay bardağı pirinç 1 lt. su
1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı safran 1/2 çay kaşığı zerdeçal 3 yemek kaşığı gülsuyu 1/2 fincan kuşüzümü 1 adet tarçın çubuğu 3 adet karanfil
Üzerini süslemek için:
Toz badem Toz fındık Toz fıstık
6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dk.
Pişirme süresi: 15 dk.
kitap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder