3 Şubat 2014 Pazartesi

Pınarın Yemek Günlüğü

Pınarın Yemek Günlüğü, Pınar Altuğ Atacan  tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Alfa Yayınları, Yemek, 9786051060835, 212 Sayfa, Kasım/2013


Kitabın 154. sayfasından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Zerde

Suyu bir tencereye koyun.
Ardından pirinci ekleyin ve haşlamaya bırakın.
Şeker, safran, zerdeçal, gülsuyu, kuşüzümü
ekleyin. Bezle bohçalayıp tarçın ve karanfili
koyun. Nişastayı sulandırarak katın.
10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Toz badem, fıstık, fındık ile servis edin.
Bizim tavsiyemiz:
Tarçın ve karanfil bir bez yardımı ile zerdenin içine konur
ve kaynadıktan sonra geri çıkartılır.


1 çay bardağı pirinç 1 lt. su
1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı safran 1/2 çay kaşığı zerdeçal 3 yemek kaşığı gülsuyu 1/2 fincan kuşüzümü 1 adet tarçın çubuğu 3 adet karanfil
Üzerini süslemek için:
Toz badem Toz fındık Toz fıstık
6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dk.
Pişirme süresi: 15 dk.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder