22 Mayıs 2014 Perşembe

Evliya Çelebi Seyahatname Seçmeler

Evliya Çelebi Seyahatname Seçmeler, Fahri Maden tarafından hazırlanmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. |   Kapı Yayınları, Seyahatname, 9786055107512, 408 Sayfa, Mayıs/2014
Kitabın 216. ve 217. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

İmam HÜSEYİN ÂSİTÂNESİNDE MEDFUN SAYGIDEĞER EVLATLARI
Öncelikle Hazreti İmam Hüseyin'in iki adet şerefli evladı, Hazreti Ali Evsat ve Ali Asgar ile dört nefer can yoldaşı biraderleri medfundur.
Şehit İmam Abbas-ı Asgar, İmam Hüseyin'in kardeşi evlatları ve beş adet amcası çocukları şehit olup bu âsitânede huzur içerisindedirler.
Ve Hurri Şehit ziyareti Allah ondan razı olsun ve Hazreti Habib b. Muzahir ziyareti Allah ondan razı olsun.
Netice olarak İmam Hüseyin etrafında sayısını Cenab-ı Bari bilir ziyaret yerleri vardır. Mümkün olduğu mertebe ilk defa 1649 tarihinde Bağdat'a gelip ziyaret ettiğimiz mahallerde çoğunlukla yazılmıştır. Tekrar yazılmasına gerek yoktur. Allah hepsine rahmet eylesin ve nurlu sırlarını mukaddes ve mübarek eylesin.
Nice kimseler bu şehitleri ziyaret edip bunlara sevgisinden ve muhabbetinin çokluğundan Yezid'e lanet ve ona küfrederler ama küfretmemek gerek. Zira Muaviye ve Yezid, Resulullah'ın nesebindendir. Onların durumlarını Hazreti Cibril-i Emin Allah'ın indinden haber getirmiştir ki Hasan zehir içip merhum ola, İmam Hüseyin Yezid'in elinde şehit ola.
Hatta Muaviye, Hazret'in vahiy kâtibi olmakla Cibril-i Emin'in bu haberi Hazret'e getirdiğinden haberdar olup, bir gün söz sırasında "Yâ Resulallah! Allah ile ahdim olsun ki ebediyen evlenmeyeyim ki senin kızının evlatlarına benim evladımdan bir hıyanet ortaya çıkmaya." dediğinde Hazreti Risaletpenah "Kul tedbir alır, Allah takdir eder." buyururlar.
Neticede bir gün Hazreti Muaviye'nin erkeklik organını akrep sokup nice bin hekim ve cerrah tedavisinde âciz kaldılar. Sonunda "Ey müminlerin emiri cima eyle!" dediler. "Hâşâ ben evlenmem." diye yemin etti ve günden güne hastalığı şiddetlenip, dayanılmaz bir hâl aldı.
Sonuçta yüz yirmi yaşında evlattan kalmış, bir ihtiyarı Muaviye nikâh ile alıp bir kere yakın olunca Hayy ve Kadir'in emriyle zehirli akrep kuyruğunu o ihtiyarın kadınlık organına dökünce Muaviye akrep zehrinden kurtulup, sağlam vücutlu oldu. Ama o akrep zehrinden o kadın evlattan kalmışken hamile kalıp, Yezid meydana gelip, Deşt-i Kerbela'da elli bin Sahabe-i Kiram'ı sokup zehirleyip şehit eyledi.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder