19 Haziran 2014 Perşembe

Ölümcül Tereyağlı Tavuk Vakası

Ölümcül Tereyağlı Tavuk Vakası, Tarquin Hall tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. |  Büyülü Fener Yayınları, 9789752521261, 384 Sayfa, Haziran/2014

Kitabın 288. ve 289. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.
Puri'nin feci şekilde dinlenmesi gerekiyordu. Pakistan yolculuğu yeterince yorucuydu, ama Anne'yle uğraşmak onu tüketmişti. Annesinin geçmişiyle ilgili açıklamaları yüzünden hâlâ başı dönüyordu. Annesinin, kendisini yıkayıp karnını doyuran, sürekli o lanet olası şurubu içiren annesinin bir zamanlar bir satri, gizli ajan olarak çalışması inanılmazdı.
Ne var ki o sabah Puri'nin yatakta kalmasına neden olan şey sadece yorgunluk değildi. Pakistan'a gitmeden önce Rumpi'nin tartısındaki çubuğu çıkarmayı unutmuştu. Rumpi'nin onun kilosunu öğrenmek istemesi an meselesiydi. Tartı 89 kiloda sabit olduğu için mucizevi diyet hapları sayesinde kaydettiği etkileyici ilerleme boşa gidecekti. Çubuğu çıkarmak için yatak odasında beş dakika kalması yeterliydi.
Ne yazık ki Rumpi, torunlarının o gün öğleden sonraki mundarı töreni için saçını yıkıyordu. Bu uzun ve karmaşık bir işlemdi; uzun saçlarını önce yağlıyor, sonra "bitki çayı" (sıcak su, shikakai, arıtha, neem ve sandal ağacı karışımı) uyguluyordu. Bunun kabaca on beş dakika saçta kalması gerekiyordu. Sonra saçları soğuk suyla durulayıp hafif nemli kalana kadar kurutuyordu. Sonunda krem olarak hindistancevizi yağı ekliyor ve on dakika kadar makyaj masasının önünde oturup parlak saçlarını tarıyordu.
Normal şartlarda Puri, saf Hindistan dişiliğinin bir gösterisi olan bu işlemi çok çekici bulurdu. Bitkilerin ve yağların kokusu onu sevdalı bir ergen gibi etkilerdi. Ama bugün değil. Dedektif yatakta yatıp karısının aşağıya inmesini istiyordu. Karısı saç köklerini güçlendirmek için kafa derisini amla yağıyla ovalamaya ve sonra da kaşlarıyla ilgilenmeye karar verince Puri sessizce inledi.
"Chubby," dedi Rumpi, aynadaki yansımasına bakarken. Özel bakımıyla meşgulken kullandığı hafif, hülyalı ses konuyla konuşuyordu. "Bugün işe gitmeden önce seni tartmayı unutmamamız gerek. Bir hafta oldu."
Puri yarı uykuluymuş gibi yaptı. "Evet, canım," diye mırıldandı, bu açmazdan kurtulmak için beynini kurcalayarak. Eğer orada yeterince uzun süre yatarsa...
Sonra duaları kabul oldu, çünkü karısının cep telefonu çaldı. Arayan Rumpi'nin babasıydı. Telefonu Puri'ye vermek zorunda kaldı.
"Günaydın genç adam," dedi Tuğgeneral Mat-tu canlı ve zinde bir sesle. "Seni uyandırdım mı? Bir saat içinde benimle kulüpte buluşabilir misin? Saat onda briç oyunum var. Öncesinde sana bir Şey göstermek istiyorum.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder