23 Temmuz 2014 Çarşamba

Küçük Mutluluklar Kitabı

Küçük Mutluluklar Kitabı, Aşkım Kapışmak tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | İnkılap Yayınları, Kişisel Gelişim, 9789751032232, 182 Sayfa, Temmuz/2014
Kitabın 100. ve 101. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.
Acıdan Kaçan Kişilik
Önce işin sıkıntısını düşünürler. Acı odaklıdırlar. Sonucu düşünmeden sonuca giden süreçteki karşılaşacakları zorlukları, sıkıntıları, acıları düşünürler. Evden kaçan kişilerin kaçma sebepleri arasında şiddet, acı ve parasızlık vardır. Acılarımızı ertelersek faiz gibi artar ve sonunda işin içinden çıkamayız. Acılar mutlaka tüketilmelidir. Acıdan kaçanlara önceden acıları azaltan bir konuşma yapmak gerekir.
Her iki kişilik tipi de sonuca ulaşır ama bu süreçte hissettikleri ile bakış açılan farklıdır.
•     Hazzını ertele, ertelediğin acıları tüket.
•      Evden kaçma sebebi para kazanmak, ünlü olmaksa - haz odaklı kişiliktir.
•      Dayaktan bıktığı için evden kaçıyorsa - acıdan kaçan kişiliktir.
•      Sağlıklı bir psikoloji için her ikisinin de olması gerekir.
Gelecek Odaklı
Kelimelerinde -ecek, -acak ekleri vardır. Adından da anlaşılacağı gibi gelecek ile yaşarlar. Hayal kurar, plan yapar, sürekli tasarlar, yeniliğe açıktır ve tam bir eylem adamıdır.
Geçmiş Odaklı
"Ama, fakat" gibi bağlaçları kullanır. Geçmişte yaşar. Geçmişten ders çıkarır. Liderler geçmiş odaklıdır. Yönetici konumunda olmalıdır. Yeniliğe açık değildir.
"Değişmek istemeyen insanı değiştirmeye çalışırsanız onun düşmanı olursunuz. Samimi olana yardımınız dokunabilir. İyilik
meleğini oynamaya gerek yok.'
İçselleşenler
Olayın içine girerek, o olayı yaşayan kişiliklerdir. Bazen o kadar içselleşirler ki başkalarının dertleriyle kendilerinden uzaklaşırlar. Anlatılan, yaşanılan, izlenilen her ne varsa içeriğine girer kendi başına gelmiş gibi algılar, yaşar ve üzülürler. Elbette zaman zaman hepimiz farklı konularda içselleşebiliriz. Detaycıdır, gözlem gücü çok yüksektir.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder