18 Temmuz 2014 Cuma

Omni Diyeti

Omni Diyeti, Tana Amen tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. |  Pena Yayınları, Sağlık, 9786055057398, 326 Sayfa, Temmuz/2014
Kitabın 140. ve 141. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

DONUTLAR HAYATINIZI DEĞİŞTİRİRKEN KAHVALTIDA DONUT YEMEK GÜNÜN GERİ KALANINDA SAĞLIĞInızı sabote eder. Şeker, yağ ve glüten şampiyonların kahvaltısı değildir. Bu zehirli üçlü kronik bir hastalık kahvaltısıdır. Aslında güne donut ile başlamak insülinin tavan yapmasına neden olur ve iltihaplanmayı tetikler ve beyninizi yaratıcılık hırsızı bir sisle perdeler. Aynı zamanda hormonlarınızı (insülin, leptin ve girelin) çılgına çevirir ve günün geri kalanında savaştığınız şeker özlemi hissini başlatır.
Donutlar ve diğer şekerli, yağlı, glütenli kahvaltı bombaları sağlığınıza zarar verebilir ve hayatınızı en az bir düzine biçimde tehdit edebilir:
1.    Kronik yüksek kan şekeri tip 2 diyabete neden olur.
2.    Diyabeti olan insanlarda yüksek kan şekeri cilt yaralarına ve sinir hasarına neden olabilir.
3.    Kontrolsüz kan şekerinin sonucunda diyabet nedeniyle uzuv kesimi olabilir.
4.    Nöropati nedeniyle diyabet körlüğe neden olabilir.
5.    Alzheimer hastalığından şimdi tip 3 diyabet olarak bahsediliyor. Obezite ile dramatik biçimde artıyor ve kadınlar, erkeklere göre belirgin biçimde daha çok etkileniyorlar.
6.    Depresyon obezitenin en yaygın yan etkilerinden biridir.
7.    Şeker, kanseri besler. Yüksek insülin birçok kanser türü ile ilişkilendiriliyor.
8.    Şeker ve trans yağlar yüksek kolesterol, yüksek trigliserit, vasküler hastalık ve kalp hastalığına neden olur.
9.    Şeker ve trans yağlar damar sertliği ve felce neden olur.
10.   Şeker hızlı yaşlanmaya neden olur.
11.   Früktoz karaciğer için zehirlidir ve karaciğer hastalığına neden olur.
12.   Früktoz hipertansiyon ve gut hastalığına neden olur.
Slayt gösterisi Tami'yi şaşkına çevirdi. Daha önce hiç kimse donut yemeye devam ederse neler olabileceğini böyle net ve görsel biçimde açıklamamıştı. Doktorları düzenli olarak "kan şekerini kontrol altına alması gerektiğini" söylemişlerdi ama Tami bunu dikkate almamıştı. Kan şekerinin 160 olduğunu bilmenin Tami için duygusal ve hatta pratik bir karşılığı yoktu çünkü bu sayıyla ilişkilendirebileceği bir resim yoktu.

OMNİ DİYETİ MEKTUBU
"Tana, kısa süre önce Rite Aid'de reçete için beklerken yaşlı insanların ardı ardına tezgâha gelip ilaç almalarını izliyordum. Tatlandırıcılı kahvemi içerken, ki bunun kötü olduğunu söylemiştin, kendi kendime onlar gibi olmak istemediğimi söyledim. Ben de kahvemi bırakıp attım. Kafamın içinde senin sesin vardı, 'Senin için kötü şeyleri yemeye devam edersen onlar gibi olacaksın.' Sesin hep kafamın içinde daha iyisini yapmamı söylüyor," Jeana.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder