22 Ağustos 2014 Cuma

Aşk Meselesi

Aşk Meselesi, Isabel Wolff tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. |  Artemis Yayınları, Roman, 9786051424361, 428 Sayfa, Ağustos/2014
Kitabın 220. ve 221. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Ertesi gün çoğu gazete, saçma sapan başlıklar altında, Luke'un fotoğraflarıyla yarışmadaki zaferine yer vermişti. Daily Mirror, dokuzuncu sayfadaki sırıtık fotoğrafa başlık olarak 'LUKE'U KİM KAZANDI?' diyordu. News, YARIŞMAYI QUICKIN EVLİ SEVGİLİSİ KAZANDI!' demişti. Çekimler sırasında Luke'un durumu tersine çevirme konusundaki girişiminden de haberleri olmuştu. Evet, biz de masaları değişmek ve durumu tersine çevirmek istiyoruz. Laura'ya sormak istediğimiz soru da şöyle. Kocan neden ortadan kayboldu? Midem bulanmıştı. Hayırsever başkan Nick Little, bundan tam üç yıl önce aniden kayboldu. Zavallı Laura'yı artık, çağdaş sanat tacilerinden biri olan eski aşkı Luke North teselli ediyor. Ancak North, Macar yorumcu Magda de Laszlo ile yapmış olduğu dokuz yıllık evliliğini de sürdürüyor... Devamı Sayfa 7, 8 ve 15'te.
İğrenç bir şey bu," dedim, Tom'a haberi bir kez daha okurken. Binanın arkasındaki o küçücük, penceresiz odadaydık. Tom, dünkü yarışmanın düzeltmeleriyle uğraşıyordu. Eskiden film editörlüğü yaptığı için, ilk düzeltmeleri kendisi yapmak istiyordu. Genellikle Sara da yanında olurdu. Ama Sara, paskalya nedeniyle bugün burada değildi. Ekranda gidip gelen, dondurulmuş pozlarıma bakıyorum. Tom düzenlemeleri yaparken, sesim bir tizden bir bastan çıkıp duruyordu. Anlayacağınız, ağır çekimlerde Mysterons'un sesine, hızlandığında da Minnie Mouse'un sesine benziyordu.
"Triton hangi b-ü-y-ü-k gezegenin u-y-d-u-s-u-d-u-r?.. N-e-p-t-ü-n... d-o-ğ-r-u. Neptün doğru... Doğru, doğru, doğru." "Luke beni teselli falan etmiyor. Sadece onunla çıkıyorum. Nasıl oluyor da onun hâlâ Magda'yla evli olduğunu söyleyebiliyorlar. Magda onu terk edeli bir yıl oluyor."
"Bütün bunlar, onlarla röportaj yapmayı kabul etmediğin için oluyor," dedi Tom, kaydı ileri geri sarmaya devam ederken. Ekrandaki rakamları kontrol edip sonra da klavyesiyle bunların girişini yapıyordu. "Hikâyeyi ağzından dinleyeme-dikleri için, seni yuva yıkan kadın olarak gösteriyorlar." "İntikam mı alıyorlar yani?"
"Hayır, sadece olaya başka bir açıdan bakıyorlar ama ortada bir yanlış anlaşılma var. Senin hakkında yazmak istiyorlar. Ama senin önlerini tıkadığını ve onlarla röportaj yapmayı kabul etmediğini söylemek istemiyorlar."
"Neden benim hakkımda yazmak istiyorlar ki?" Tom omuz silkti. "Çünkü Nick'le gizemli bir geçmişin var ve sanırım... İstiyorlar işte. Tuhaf ama gazetelerde hayırseverlere pek yer verilmez. Bu da onların kabahati tabii ama bir şekilde günü kurtarmaya bakıyorlar işte. Ayrıca, News' le Post arasında sıkı bir rekabet yaşandığı da su götürmez bir gerçek. O yüzden de aynı kemiğin peşindeki köpekler gibi didişip duruyorlar ve korkarım ki şu durumda o kemik sen oluyorsun."
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder