12 Ağustos 2014 Salı

Dedektif Kurukafa Ölü Adamların Son Savaşı

Dedektif Kurukafa Ölü Adamların Son Savaşı, Derek Landy tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da %30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Artemis Yayınları, Roman, 9786051425177, 714 Sayfa, Ağustos/2014
Kitabın 712. ve 713. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Kenny bu işi kafasında bitirmişti. Dairesinden her şeyi temizlemişti. Duvarlar şimdi boştu ve zeminde hiçbir şey yoktu. Masanın üzerinde artık kahve kupasını koyacak yer bile vardı. Sabit diskini temizlemiş, bütün yazılımlarını geçmişini silmiş, İnternet üzerindeki konuyla ilgili bütün yazılarını kaldırmıştı. Sonra Pat-rick Slattery'nin çektiği bütün resimleri ve videoları alıp geri kalanları yok etmişti. Hepsini. Videoyu işlemek için biraz uğraşmıştı. Birkaç saatini almıştı. Harika bir iş çıkarttığı söylenemezdi, kesilip eklenen yerler belli oluyordu ve amatörce bir çalışmaydı. Fakat bildikleriyle ancak bu kadarını yapabilirdi ve sonrasında geride hiç iz bırakmamıştı.
Sonra binanın arkasında küçük bir ateş yakıp alevleri beslemişti. Sanki kariyerinin yanışını seyretmişti. Bu, sorun değildi. Az sayıda gazetecinin erişebileceği bir mertebeye çıkmıştı ve artık bir seçim yapmak zorundaydı -gerçeği açıklayıp dünyayı değiştirecek ya da sonsuza kadar gizlenip dünyanın eskisi gibi dönmesine izin verecekti.
Roarhaven savaşından önce dünyayı değiştirmek istiyor, insanların gerçeği öğrenmesi gerektiğine İnanıyordu. Bu hikâyenin anlatılması gerekti.
Ama bir hikâye sadece gerçek olduğu için anlatılmalı mıydı? Bir sır sadece açığa çıkması gerektiği için çıkartılmalı mıydı? Gizli kültürü ortaya çıkartma görevini üstlenmiş ve daha fazlasını düşünmemişti. Artık biliyordu. Büyücüler hakkında gerçekler bilinirse insanlar zarar görecek, bazıları ölecekti. Normal insanlar silahlar, tanklar ve bombalarla saldırıya geçecek, büyücüler de enerji akımları ve alev toplarıyla karşılık verecekti. Birçok insan Patrick Slattery gibi ölecekti.
Slattery'nin bir eşi vardı. Kenny ismini bile bilmiyordu. Adamla hikâyeden başka bir şey konuşmamıştı. Slattery'nin eşi kocasının başına neler geldiğini ve Kenny'yi neyin öldürdüğünü hiçbir zaman bilmeyecekti. Bu konuda yapabileceği bir şey yoktu.
Ama Valkyrie Cain için bir şeyler yapabilirdi. Son bir senede kızı öyle veya böyle tanımıştı. Sıradan hayatın içinden çekilip alınan normal bir kızdı. Kendini birden büyü, ölüm ve korku dünyasında bulmuştu. Karanlığın güçleriyle savaşmış ve bunun için bir ödül beklememişti.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder