15 Ağustos 2014 Cuma

Hangi Tayyip

Hangi Tayyip, Timuçin Mert tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Buğra Yayınları, Siyaset, 9786054527083, 280 Sayfa, Ağustos/2014
Kitabın 96. ve 97. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Avrupa Birliği Parlamentosu'nun kararını tanımıyorum
Dedik ya "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iyi bir siyasetçidir" diye... Yeri geldi mi, Brüksel'de, Roma'da söylediklerini unutacak, Sakarya ruhu yeniden canlanacak ve "Avrupa Birliği Parlamentosu'nun kararını tanımıyorum" diye resti çekecekti!..
Kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın Türkiye'ye yaklaşımını eleştiren Başbakan Erdoğan: "Dün Avrupa Birliği Parlamentosunda birileri çıkmış birşeyler söylemişler. Bakın ben buradan bugün cevabını veriyorum. İlgili bakanlarım da zaten gerekli görüşmeleri kendileriyle yaparlar. Avrupa Birliği Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum." (Bugün, 13 Haziran 2013)

Eski Başbakan Berlusconi huzurevinde işbaşı yaptı

Recep Tayyip Erdoğan'ın kaba tabirle "kanka"sı olan (dönemin) İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 29 Eylül 1936 günü İtalya'nın Milano kentinde dünyaya geldi. Erdoğan gibi, orta halli bir ailenin çocuğuydu. Kendi çabasıyla dolar milyarderi olduğunu iddia eden Silvio Berlusconi, 2005 yılında 12 milyar dolar olduğu belirtilen servetiyle dünyanın en zengin 74. kişisi unvanını kazandı. Hem medya patronu, hem bir başbakan, hem de Forbes Dergisine göre ülkenin en zengin insanı olan Berlusconi, dünyanın en güçlü insanlarından biri olarak kabul ediliyordu. Siyasi rakipleri sürekli olarak; Silvio Berlusconi'yi siyasi gücünü, ekonomik çıkarları için kullanmakla suçladılar.
Berlusconi de Erdoğan gibi futbolla ilgiliydi. Ancak bu ilgi futbolcu olarak değil, A.C. Milan Spor Kulü-bü'nün başkanı olması dolayısıylaydı. A.C. Milan Spor Kulübü'nün her başarısı, İtalyanlar arasında Berlusco-ni'nin sempatisini arttırıyordu. Bu sempati halesiyle 1994-1995, 2001-2005, 2005-2006 ve 2008-2011 yılları arasında 4 kez İtalya'nın başbakanlığını yaptı.
Başbakan Erdoğan'ın; "Sevgili dostum Silvio..." diye hitap ettiği Silvio Berlusconi, Türkiye'ye gelerek Bilal Erdoğan'ın düğününde de şahitlik yapmıştı. Ancak, Berlusconi'nin bu hızlı yükselişinin bir de hızlı düşüşü olacaktı.
Ocak 2005'te de Roma'da bir duvar işçisinin, elinde bulunan (inşaatlarda sabitleme, yükseltip alçaltmak amacıyla kullandığı kullanılan) üç ayaklı bir aletle (tri-pod) saldırıya uğradı.

Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder