19 Ağustos 2014 Salı

Tiranozor Kanyonu

Tiranozor Kanyonu, Douglas Preston tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 30 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Artemis Yayınları, Roman, 9786051424538, 578 Sayfa, Ağustos/2014


Kitabın 294. ve 295. sayfalarından tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

TOM, DEFTERİ FIRLATTIĞI noktanın yaklaşık yarım kilometre ötesinde farlarını söndürdü ve arabasını yoldan çıkartarak bir dere yatağının üstünden geçti. Dikenli tellerden örülmüş bir çiti devirerek yoldan yeterince uzak olduğuna karar verene kadar karanlık altındaki bozkırda arabasını sürmeye devam etti. Sonra motoru kapattı ve kalbi güm güm atar hâlde bekledi.
Adamın, Sally'nin Madera'daki kamp yerinde olduğu konusunda ona yalan söylediğini biliyordu. Yılın bu dönemlerinde o kamp yeri küçük çocuklarla dolu olurdu ve ufacık kabinler birinin esir tutulamayacağı kadar göz önündeydi. Madera'daki kamp yeri hikâyesi, sadece onu güneye göndermek için uydurulmuş bir yalandı.
Birkaç dakika sonra arka taraftan yaklaşan bir arabanın farlarını gördü. Daha önce yoldayken bir Range Rover'ın yanından geçmiş, aynı arabayı marketin önünde park hâlinde de görmüştü. Range Rover'ın defteri fırlattığı yerde yavaşladığını gördüğünde, bu arabanın Sally'yi kaçıran adama ait olduğu konusunda artık hiçbir şüphesi kalmamıştı. Arabanın tepesindeki lambalar çalıştı ve bozkırı aramaya başladı. Tom'un içi birden fark edilme korkusuyla doldu, ama ışık bozkırın derinliklerini aydınlatmıyordu. Sonra araba bir U dönüşü yaptı; bir adam dışarı atladı ve defterin bulunduğu torbayı kaptı -uzun boylu, zayıfça bir adamdı ama yüz hatlarını seçemeyeceği kadar uzaktaydı. Adam birkaç saniye içinde arabasına bindi ve lastiklerine çığlıklar attırarak kuzey yoluna doğru hareket etti.
Tom, araba iyice uzaklaşıncaya kadar bekledi ve sonra farlarını yakmadan motoru çalıştırarak yola geri döndü. Körlemesine sürmek zorundaydı; farlarını yakarsa, adam takip edildiğini anlardı -Chevy'nin eski moda, yuvarlak farları fazlasıyla kolay tanınabilirdi.
Otoyola döndükten sonra arabasını farsız bir şekilde cesaret edebildiğince hızlı sürdü. Gözlerini ilerideki arabanın kırmızı arka lambalarından ayırmamaya çalışıyordu, ama adam oldukça hızlı sürüyordu ve Tom farlarını açmadığı sürece öndeki arabayla arasında mesafeyi koruyamayacağını anladı. Bunu göze alması gerekiyordu.
O sırada marketin önünden geçiyordu ve bir kamyonun benzin almak için dükkânın önüne çekmiş olduğunu gördü. Keskin bir fren yaparak istasyona daldı ve benzin pompalarının diğer tarafında durdu. Sürücüsü içeride benzin parasını öderken hurda hâlindeki bu Dodge Dakota kamyon da anahtarları kontağın üstünden sarkarak duruyordu. Tom sürücü kapısının cebinden dışarı fırlamış bir silah kabzası da olduğunu fark etti.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder