16 Eylül 2014 Salı

Hüzünler

Hüzünler, Danielle Steel tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Novella Yayınları, Roman, 9786053484509, 399 Sayfa, Eylül/2014
Kitabın 266. ve 267. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Brianna suratını iyiden iyiye asarak, "Tören sonrası partilere bile bizi davet ettiremedin," dedi.
"Bunun için Tallie Jones gibi müşterilerime ricada bulunmak zorunda kalacaktım. Bunun için kimseye yük olmak istemedim. Ayrıca, şu an kadının bizi Akademi Ödülleri partisine davet ettirmekten çok daha ciddi sorunları var." Vanity Fair  bu partiler arasında her sene en iyisini verirdi ama Vic-tor'un oraya da giriş izni yoktu.
"Benim de öyle." Brianna yere ve yatağın üzerine yaydığı Vuitton bavullarına elindeki kıyafetleri öfkeyle fırlatıyordu. "Beni hiç önemsemeyen, maddi açıdan özgür olmamı istemeyen ve kariyerime dair verdiği hiçbir sözü tutmayan bir kocam var."
Brianna yatağın üzerinde yığınla duran kürklerini bırakıp düzinelerce topuklu ayakkabıyı bavullarından birine tıkıştırırken Victor kederle, "Elimden gelen her şeyi yaptım," dedi. Brianna'nın bu eylemi artık sözlerden çok daha ciddi bir ifadeydi. Victor'un anladığı kadarıyla sona gelmişlerdi. Endişeli gözlerle, "Nereye gidiyorsun Brianna?" diye sordu. "Beverly Wilshire'da bir süit ayırttım." Victor bunu duyduğunda orada kalmanın masrafını ve otelin bulunduğu yeri düşünerek irkildi. Otel Rodeo Caddesi'nde Brigitte'in en sevdiği mağazaların tam karşısındaydı. Büyük ihtimalle bu sebeple oradan yer ayırtmıştı zaten. Nasılsa Victor'un cebinden çıkacak olan para onu ilgilendirmiyordu. Sonrasında Brianna dönüp Victor'a evlilik sonrası para meselesi ortaya çıktığından beri beklediği sözleri söyledi. Victor artık bu para meselesinin Brianna'nın avukatınca ileri sürüldüğünü sanmıyordu çünkü bu tam da Brianna'nın düşünce tarzına göre bir eylemdi.
"Victor, senden boşanıyorum. Sandığım gibi bir adam değilmişsin." Victor bu sözlerin etkisini derinden hissetmesine rağmen şaşırmışa benzemiyordu. Onu artık yanında tutamayacağını biliyordu. Zaten aylardır hatta son iki yıldır onun masraflarına yetişemez duruma gelmişti. Şimdi tek merak ettiği şey Brianna'nın ne tür bir anlaşma isteyip, ne kadar nafaka talep edeceğiydi. Evlilik öncesinde imzalanan sözleşme de göz önüne alınacak olursa boşanma sonucunda cebinden bir servet çıkmış olacaktı. Brianna hayatına girmiş bir kasırgaydı. Victor Brianna toplanmaya devam ederken odadan sessizce çıkıp çalışma odasına gitti. Artık tek yapabileceği, Brianna'nın gidişine izin vermek ve sonrasında hayatına yeniden kaldığı yerden devam edebileceğini ummaktan ibaretti.
Brianna tüm gece toparlandı, ertesi sabah Victor deri sandalyesinde uyandığında çoktan gitmişti. Bitmişti. Victor kendini bin yaşında ve uyuşmuş gibi hissediyordu. Brianna giderken arkasında ne bir not ne de mesaj bırakmıştı. Bıraktığı tek şey mali bir kriz ve dolaplar dolusu boş askılardı.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder