21 Eylül 2014 Pazar

Pelikan Çıkmazı

Pelikan Çıkmazı, Debbie Macomber tarafından yazılmıştır. http://kitapgalerisi.com'da % 20 İndirim ve aynı gün kargoya teslim avantajıyla alabilirsiniz. | Novella Yayınları, Roman, 9786053484585, 463 Sayfa, Eylül/2014
Kitabın 318. ve 319. sayfalarından  tanıtım amaçlı alıntı yapılmıştır.

Jon iki eliyle yüzünü sıvazlayıp esnedi. "Kanepede yatarım."
"Kanepe kısa ve yamuk yumuk. Seni mahveder."
Göz göze geldiler.
"Yatağımı paylaşabiliriz," dedi düşünmeden, sanki geceyi orada geçirmesi sıradan bir şeymiş gibi. Sesi sakin ve normal çıkmış olabilirdi ama kalbi hızla çarpıyordu.
Jon, ona bakmaya devam ediyordu, anlaşılan doğru duyduğundan emin değildi.
"Ben kendi tarafımda yatarım, sen diğer tarafta," diye ekledi. Eğer düşündüğü buysa, onunla sevişmeye niyeti yoktu. Cevap beklemeden karanlık odaya yöneldi. Jon hâlâ tereddüt içindeydi.
"Son iki gecedir az önceki üç saat dışında uyumadım," dedi yatağın kenarına oturarak. "Sen kararını ver, ben uyuyacağım."
Uzanıp sırtını ona döndü, gözlerini kapatarak örtüyü omuzlarına kadar çekti.
Bir dakika sonra yatağın diğer yanı Jon'ın ağırlığı altında ezildi. "Örtünün üstünde uyuyacağım," diye fısıldadı. "Sana dokunacağımdan endişelenme diye."
Sanki umrundaydı! Maryellen sanki çoktan uyumuş gibi cevap vermedi. Çok geçmeden Jon'ın soluklan düzenli ola rak çıkmaya başlayınca onun uyuduğunu anladı.
Bir süre sonra Maryellen uyandığında, oda tamamen ay dınlanmıştı. Önüne Jon geldiği için saati göremiyordu, üs tünden bakmak için başını yastıktan kaldırdı. Saat neredeyse sekiz olmuştu. Hareket edince, Jon'ın gözleri yavaşça açıldı.
"Üzgünüm," diye fısıldayarak başını tekrar yastığa koydu. "Seni uyandırmak istememiştim."
"Uyumuşum," dedi Jon, inanamayarak.
"Katie de öyle." Bakıştılar, ikisi de yerinden kıpırdaya-madı. Birlikte sadece bir gece geçirmişlerdi, Katie'ye hamile kaldığı gece, asırlar öncesinde kalmış gibi gelen bir gece. Maryellen bu ilişkide çok büyük hatalar yapmıştı, ama Jon Katie'ye çok iyi bir baba olmuş ve Maryellen'a büyük destek sağlamıştı.
Defalarca öpüşmüşlerdi ve bu öpücüklerle ona ne kadar değer verdiğini -ve sevdiğini- göstermeye çalışmıştı, ama her defasında incinmiş ve hayal kırıklığına uğramıştı. Şu anda onu öpmeyi öylesine istiyordu ki... "Jon." Sesi fısıltıdan da yavaş çıkıyordu. "Şişşt." Jon başını ona doğru yaklaştırdı, Maryellen hafifçe Jon'a doğru kaydı. Çok geçmeden dudakları yumuşak bir öpücükle birleşti. Bir an sonra John gönülsüzce dudaklarını ondan ayırdı, devam etmek isteyip istemediğinden emin olmak ister gibi gözlerini kısarak Maryellen'a baktı. Maryellen dudaklarını tekrar ona uzattı. Noel'in ardından zaten kendini onun kucağına atmış ve reddedilmişti. Jon onu bir kez daha geri çevirirse kalbi tamamen parçalara ayrılacaktı.
Bu kitabı KitapGalerisi'nden bu linke tıklayarak satın alabilirsiniz.

kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder